כיצד למקסם את השימוש ברשתות חברתיות לגיוס עובדים?
מאת: ויקי גרונר – סדנאות AI FOR HR, סדנאות לגיוס ומיתוג מעסיק ברשתות החברתיות (איך לתפוס את המועמדים ברשת) וסדנאות קאנבה משולבות בינה מלאכותית
גיוס עובדים ברשתות חברתיות הוא לא טרנד חולף – זה כלי אסטרטגי שכל מגייסת ומגייס חייבים להכיר.
בפייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק ולינקדאין נמצא מאגר המועמדים הגדול ביותר שיש בארץ ובעולם, ואם יודעים להשתמש ברשתות נכון – אפשר להגיע למועמדים איכותיים ולהפוך את הגיוס לאפקטיבי יותר.
כשאני מגיעה לסדנאות לצוותי גיוס ומשאבי אנוש, אני נתקלת שוב ושוב בשאלות: למה נהיה מאתגר יותר לגייס ברשתות החברתיות? איך אפשר למקסם את הנוכחות ברשתות החברתיות כדי לגייס עובדים? אז הנה מדריך פרקטי עם רעיונות שיכולים לעזור לקחת את הגיוס לשלב הבא.
אז רגע לפני שצוללים לפתרונות, בואו נבין לרגע: מה קרה?
זו תקופה ארוכה שהחשיפה האורגנית (החינמית) ברשתות החברתיות יורדת. קיימת הצפה של תוכן וחלק גדול מהתכנים שעולים, נעלמים באותה מהירות בה הם עלו.
בואו נוסיף למשוואה את מהפכת הAI שהפכה את תהליך יצירת התוכן לפשוט ומהיר יותר. הרבה יותר תוכן עולה לרשתות וכך התחרות הולכת וגדלה.
>>> למידע על כנס קהילת הגיוס והסורסינג של ישראל ב 21.5 לחצו כאן <<<
אז מה עושים???
פנייה יזומה ונטוורקינג דיגיטלי
פנייה יזומה ברשתות חברתיות היא אחד הכלים החזקים ביותר בגיוס, במיוחד כשמדובר במועמדים פסיביים שאינם מחפשים עבודה באופן אקטיבי. זכרו שאחוז האבטלה הנמוך ומצב השוק מאוד משפיע על היצע המועמדים. כדי להצליח לעמוד ביעדי הגיוס שמשפיעים גם על היעדים העסקיים של הארגון, אנחנו חייבות להיות יצירתיות ומקצועיות יותר. בעשרות רבות של סדנאות גיוס ברשתות חברתיות שעשיתי בשנים האחרונות- אני רואה עד כמה מועמדים פוטנציאליים פשוט מתפספסים.
אז…איך עושים את זה נכון?
- סורסינג אקטיבי של מועמדים – לא רק בלינקדאין
כשאנחנו מדברים על סורסינג ועל פניה יזומה למועמדים – האסוציאציה הראשונה היא לינקדאין ובצדק. אין ספק שלינקדאין היא זירה חשובה לאיתור מועמדים. חיפושים בלינקדאין, כולל חיפושי XRAY בגוגל הם כלי עבודה קריטי לגיוס אקדמאים ובטח לגיוסים טכנולוגיים. א-ב-ל אל לנו לשכוח שלא כל המועמדים נמצאים בלינקדאין. אז למה לא לבצע חיפושים יזומים של מועמדים בפייסבוק? - חפשו מועמדים בקבוצות מקצועיות בפייסבוק
הצטרפו לקבוצות שבהן המועמדים פעילים, אבל אל תסתפקו רק ב"שגר ושכח" של מודעות דרושים – תהיו שם באמת, השתתפו בשיח. כך תוכלו לזהות מועמדים פוטנציאליים ולפנות אליהם באופן אישי. כמובן, לאף אחת ואחד מאיתנו אין עודפי זמן פנוי ולכן נבחר בקפידה באילו קבוצות לעשות זאת. - שימוש בהאשטאגים ומילות מפתח בטיקטוק ואינסטגרם.
מועמדים רבים משתמשים בהאשטאגים מקצועיים או האשטאגים שיכולים להעיד על חיפוש עבודה. הגיבו לתכנים שלהם, ופנו אליהם ישירות.
פרסום משרות בדרך יצירתית
הרשתות החברתיות מוצפות בתוכן. אני כותבת על כך שנים ואומרת את זה בכל סדנה. אבל היום המצב גרוע מאי פעם. שימוש בבינה מלאכותית מאפשר ליצור תוכן בקלות והרשתות באמת מוצפות בתוכן טוב ומעניין. כדי למשוך את תשומת הלב של מועמדים, צריך לפרסם משרות בדרך יצירתית ואותנטית שתגרום להם לעצור, לצפות, ואפילו לשתף.
מה אפשר לעשות?
- וידאו: גיוס בסגנון "יום בחיי"
במקום לפרסם עוד מודעת דרושים עם רשימת דרישות, צרו סרטון קצר המציג את "יום בחיי" עובד בתפקיד. סרטונים כאלה עובדים נהדר בטיקטוק ובאינסטגרם ריילס – והם גם כיפיים להכנה! מעבר לכיף, יש כאן גם חיבור של העובדים לגיוס, עידוד חבר מביא חבר וביסוס תרבות ארגונית של ארגון מגייס. - הזמנת עובדים לספר על התפקיד שלהם.
מניסיון בניהול קמפיינים ברשתות, אני רואה עד כמה תכנים שמגיעים מהעובדים עצמם יוצרים מעורבות גבוהה. בקשו מעובדים לספר על החוויות שלהם בתפקיד ולשתף טיפים – זה יגרום למועמדים לראות את המשרה באור אישי ואותנטי. - אתגרים ותחרויות בטיקטוק.
אתגר גיוס הוא דרך מצוינת ליצור מעורבות. לדוגמה, ארגנו אתגר שרותם עובדים ליצור סרטונים ויראליים, עם פרס שווה למשתתפים המובילים.
אם בעבר יצירת תוכן הייתה אתגר משמעותי, היום שימוש בAI יכול לאפשר לנו ליצור תוכן טוב יותר, בפחות זמן. למידע על סדנאות AI – צרו קשר: info@hrd.co.il
שיתוף פעולה עם משפיענים ועובדים כמקדמי גיוס
משפיענים ועובדים יכולים להיות שגרירים מצוינים לגיוס – ולאפשר לנו להגיע למועמדים שאולי לא היו רואים את מודעות הדרושים אחרת.
- משפיענים מעולמות תוכן מקצועיים.
חפשו עובדות ועובדים שפעילים ברשתות החברתיות ונסו לרתום אותם לפרסום המשרות ולקידום מיתוג המעסיק. משפיענים יכולים לחשוף את המשרות שלנו לקהל רחב ורלוונטי. למידע על סדנאות לשגרירים ניתן ליצור קשר במייל info@hrd.co.il - שיתופי פעולה עם מנהלי קהילות
מנהלי קהילות יכולים להיות מכפיל כוח חשוב ביכולת שלנו להגיע למועמדים פוטנציאליים. נסו ליצור שיתופי פעולה (גם אם הם כרוכים בתשלום). - עידוד חבר מביא חבר ברשתות והקמת נבחרת שגרירי גיוס ומיתוג מעסיק
עודדו את העובדים לשתף חוויות מהעבודה ולהעלות פוסטים על המשרות הפתוחות. ניתן לתגמל עובדים לא רק על הצלחות, אלא גם על הנוכחות ברשת. התגמול לא חייב להיות חומרי, גם תגמול רגשי יכול לעשות את העבודה.
אופטימיזציה של עמוד החברה ופרסום ממומן
חשוב לוודא שעמוד הקריירה שלכם ברשתות החברתיות מזמין, ברור ואותנטי.
- העלאת תוכן אותנטי ומזמין לעמוד הקריירה ברשתות
מועמדים רוצים לראות מי אתם באמת – אז הראו להם! תמונות מהשטח, אירועים חברתיים או ימי צוות יוצרים רושם חיובי ומקרב. - קידום ממומן חכם.
אם יש לכם אפשרות, נצלו את כלי הפרסום הממומנים של פייסבוק ואינסטגרם. מניסיון שלי בניהול קמפיינים, עבודה חכמה עם קמפיינים ממומנים לתוצאות מדויקות ולמועמדים איכותיים יותר. את הקמפיינים הממומנים אפשר לנהל עצמאית או על ידי ספק חיצוני. אם החלטתם להשתמש בספק חיצוני, חשוב מאוד שתבינו איך המערכת עובדת מאחורי הקלעים כדי שתדעו להנחות את הספק (רוב הספקים יודעים לעשות קמפיינים, אך העדר הבנה בגיוס עשוי לפגוע בתוצאות)
פחות שגר ושכח, יותר מעקב ושיפור מתמידים
העבודה לא מסתיימת עם פרסום המשרה או הפנייה הראשונית. חשוב לעקוב אחרי התוצאות ולשפר את האסטרטגיה בהתאם לנתונים.
- בצעו הקפצות לפוסטים
- הגיבו לאנשים ברשתות, הם יגיבו לכם בחזרה
- צרו פוסטים שיעודדו אינטרקציה (ואל תשכחו לחזור למגיבים)
- נתחו את נתוני החשיפה והמעורבות.
מה עבד יותר – פוסט וידאו או תמונה? האם פוסט עם סיפור אישי יצר יותר מעורבות? - הגיבו במהירות לפניות של מועמדים.
מועמדים מצפים לתגובה מהירה – במיוחד ברשתות החברתיות. אל תתנו להם לחכות
סיכום
גיוס עובדים ברשתות החברתיות דורש יצירתיות, יוזמה ואומץ לנסות דברים חדשים.
איך אפשר להעמיק בנושא ולרכוש מיומנויות חשובות?
1. סדנת גיוס ברשתות חברתיות בשילוב בינה מלאכותית. למידע נוסף שלחו מייל ל info@hrd.co.il
2. מצטרפים למועדון AI FOR HR – נהנים מתוכן מקצועי ופרקטי שכולל שני מפגשי אונליין בחודש, ספריית תכנים מקצועית שזמינה 24/7 ועוד. למידע נוסף>>
3. ממשיכים לעקוב אחרי הניוזלטר שלנו, בקבוצות הוואטצאפ וכמובן גם בקהילת הגיוס והסורסינג של ישראל בפייסבוק.
>>> למידע על כנס קהילת הגיוס והסורסינג של ישראל ב 21.5 לחצו כאן <<<
כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?
קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות