השפעת אקדמיית ה-AI על מודרנה:
וכיצד להוביל זאת אצלכם בארגון
מאת : יעקב רוזן, מנחה סדנאות AI למשאבי אנוש, גיוס, סדנאות לינקדאין וסורסינג מבוססי AI
"תוך כשנתיים יהיו פה שני סוגים של חברות. חברות שמאמצות AI וחברות שלא יהיו קיימות"
לדברי האסטרטג הגלובלי הראשי בבנק אוף אמריקה, חיים ישראל.
והשאלה שאנחנו נשאלים לא פעם היא איך ארגונים נשארים רלוונטים ומה התפקיד של משאבי אנוש?
בשבועות הקרובים אכתוב מספר מאמרים כיצד ארגונים בארץ ובעולם מובילים את הטמעת ה AI אצלם בארגון.
וכמובן שנדבר על כך הרבה יותר בכנס ה AI For HR ב 4.12 שבו נשמע Case Studies מארגונים בארץ ונצלול לפרקטיקות המובילות בתחום. ואם עדיין לא נרשמת לכנס – זה זמן מעול לשריין מקום בקישור כאן
במאמר זה אני רוצה להאיר את אחד התחומים החשובים בהובלת השינוי – וזה הכשרת העובדים לעידן הכישורים החדש.
הקדמה קצרה
חשוב להבין שבעידן הדיגיטלי המתקדם שבו אנו חיים, היכולת של ארגונים להישאר חדשניים ותחרותיים תלויה במידה רבה בהטמעת טכנולוגיות חדשות, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית (AI).
עם זאת, כלים טכנולוגיים מתקדמים ככל שיהיו, אינם מספיקים בפני עצמם. הכשרת העובדים לשימוש יעיל בכלים אלו היא הגורם המכריע שיכול להפוך את הטכנולוגיה מכלי פוטנציאלי לכלי שמייצר ערך אמיתי עבור הארגון.
דוגמה בולטת לכך היא חברת התרופות מודרנה, שהובילה מהלך מקיף להקמת AI Academy להטמעת AI בקרב עובדיה ובכך הפכה לאחת החברות החדשניות ביותר בעולם הפארמה.
השפעת אקדמיית ה-AI על מודרנה: מהפכת חדשנות ארגונית
מודרנה, חברת התרופות המובילה בתחום ה-mRNA, חוותה שינוי מהותי בשנים האחרונות הודות להטמעת כלי בינה מלאכותית (AI) בארגון. שינוי זה לא היה מתאפשר ללא אקדמיית ה-AI של החברה, שהפכה למנוע מרכזי בהטמעת AI בכל רמות הארגון.
אני מביא את הדרכים המרכזיות בהן תרמה אקדמיית ה-AI לחדשנות במודרנה:
פיתוח תרבות ממוקדת AI
אחת התרומות המשמעותיות ביותר של אקדמיית ה-AI הייתה יצירת תרבות ארגונית ממוקדת AI. האקדמיה יצרה הזדמנויות לימודיות וחוויות למידה מעמיקות שגרמו לעובדים בכל הרמות להפוך למשתמשים מיומנים ומחויבים לכלי AI. שינוי תרבותי זה היה חיוני להטמעת ה-AI בכל חלקי הארגון, תוך עידוד עובדים לראות ב-AI ככלי מרכזי בתהליכי העבודה שלהם .
>>> על אקדמיית ה AI שפיתחנו ב HRD ומציעה הכשרות לכל העובדים לחצו כאן <<<
>>> לכנס הלמידה והפיתוח הארגוני הפרקטי בעידן ה AI ב 4.12 לחצו כאן <<<
>>> לכנס AI For HR ב 4.12 לחצו כאן <<<
דמוקרטיזציה של כישורי AI
אחד ההיבטים המהפכניים של אקדמיית ה-AI היה הנגישות שלה לכלל העובדים, ללא קשר לתפקידם. גישה זו איפשרה להרחיב את הידע והמיומנויות ב-AI לכלל הארגון, מה שהוביל לחדשנות בכל הרמות. דמוקרטיזציה זו מבטיחה ש-AI אינו מוגבל למחלקות טכנולוגיה בלבד, אלא מוכלל בכל תחום בחברה, מה שמקדם רעיונות חדשניים ופרויקטים יצירתיים מכל קצוות הארגון .
האצת אימוץ ה-AI
אחד מהיעדים המרכזיים של מודרנה היה להאיץ את אימוץ ה-AI בכל רחבי הארגון. נכון ל-2023, כ-25% מעובדי מודרנה השתתפו בפעילויות האקדמיה, והחברה שואפת להגיע ל 75% עד סוף 2024. מעורבות זו מעידה על כך שהאקדמיה מצליחה להחדיר את השימוש בכלי AI לכל תחומי הארגון, ובכך מזרזת את אימוץ הטכנולוגיה ומפיצה את יתרונותיה בצורה רחבה .
הנעת חדשנות וייעול
הכישורים שרכשו העובדים באמצעות אקדמיית ה-AI אפשרו למודרנה לנצל את ה-AI לשיפור מהירות הפיתוח ולשיפור מתמיד של איכות מוצריה. בזכות ההכשרה, החברה הצליחה לייעל תהליכים מגוונים בערך המוסף שלה, החל מעיצוב תרופות ועד לייצור מסחרי. התוצאה היא שיפור משמעותי במהירות הפיתוח והיכולת להגיב במהירות לצרכים חדשים בשוק .
אקדמיית ה-AI כמנוע חדשנות
מעבר להכשרת העובדים, האקדמיה הפכה למעין חממה לחדשנות, שבה מתפתחים פרויקטים חדשים ורעיונות המבוססים על AI. תפקיד זה מאפשר לה להניע יוזמות חדשות ולפתח יישומים מגוונים של AI ברחבי החברה, מה שמחזק את מעמדה של מודרנה כחברה חדשנית מובילה.
שיפור ערך העובדים
באמצעות הכשרה מעמיקה, אקדמיית ה-AI תרמה להגדלת ערך העובדים במודרנה בצורה דרמטית. התוצאה היא שהעובדים מצליחים לבצע עבודה שווה ערך למספר גדול בהרבה של עובדים, תוך שימוש ב-AI להגדלת התפוקה והיעילות. לדברי מנהל מערכות המידע של מודרנה, ברד מילר, החברה השיגה שיפור משמעותי בתרומת העובדים הודות להכשרה זו.
תמיכה באימוץ כלים חדשים
האקדמיה סייעה גם באימוץ מהיר של כלים חדשים. לדוגמה, לאחר השקת mChat, מוצר ה-AI הגנרטיבי של מודרנה, כ-65% מהעובדים הפכו למשתמשים פעילים תוך חודשים ספורים, ושילבו את הכלי בתהליכי העבודה שלהם לשיפור התמיכה והתהליכים בעבודתם היומיומית .
אז איך בונים תוכנית הדרכה כזאת בפועל?
מהניסיון שלנו אחרי שהעברנו מעל ל 200 סדנאות AI פרקטיות בארגונים, כדי לבנות תוכנית הדרכה מקיפה לעובדים בנושא AI, יש להתמקד בחמישה מרכיבים מרכזיים:
הגדרת מטרות ויעדים ברורים: חשוב להגדיר מראש מהי המטרה של ההדרכה ואילו יעדים ארגוניים היא אמורה להשיג. האם המטרה היא להטמיע כלים ספציפיים, לשפר את היעילות בעבודה, או לעודד חדשנות?
הגדרת המטרות תסייע בתכנון ההדרכה כך שתהיה ממוקדת ותועלתית.תכנון מודולריות ודרגות קושי: כדי להתאים את ההדרכה לכל העובדים, חשוב לבנות אותה במודולים עם דרגות קושי שונות, כך שעובדים עם רמות ידע שונות יוכלו ללמוד ולהתקדם בקצב שלהם. ההדרכה יכולה להתחיל ביסודות של AI ולהתקדם לנושאים מתקדמים כמו AI למתקדמים, הכנת מצגות, ניתוח נתונים, וכדומה.
שילוב למידה מעשית: הכשרה תאורטית לבדה אינה מספיקה. על התוכנית לכלול גם תרגולים מעשיים שבהם העובדים יכולים ליישם את הידע שלהם בסביבת עבודה דומה למציאות. פרויקטים מעשיים, תרגילים מבוססי נתונים, או כתיבת תוכן אמיתי יכולים לעזור להמחיש את היתרונות של AI ולשפר את היכולת של העובדים להשתמש בו בפועל.
התאמת התוכן לתפקידים שונים: על מנת להבטיח שההדרכה תהיה רלוונטית לכל העובדים, יש להתאים את התוכן לתפקידים שונים בארגון. לדוגמה, אנשי HR עשויים להידרש להכשרה מעמיקה יותר בכלי כתיבת תוכן, יצירת מצגות והתמונות, בעוד שמנהלים יכולים להתמקד בהבנת היכולות האסטרטגיות של AI וכיצד לשלב אותו בתהליכי קבלת החלטות.
המשכיות ושדרוג מתמיד: תחום הבינה המלאכותית מתפתח במהירות, ולכן חשוב שהתוכנית לא תסתיים בהדרכה אחת, אלא שתכלול עדכונים ושדרוגים מתמידים. אפשר לקיים סדנאות רענון תקופתיות, להוסיף תכנים חדשים, ולעקוב אחרי ההתפתחויות בתחום כדי לשמור על הרלוונטיות של הידע הנרכש.
סיכום
אקדמיית ה-AI של מודרנה הפכה לגורם מרכזי בחדשנות ובתרבות הארגונית של החברה. באמצעות פיתוח תרבות ממוקדת AI, דמוקרטיזציה של הכישורים, והאצת אימוץ הכלים, הצליחה מודרנה למצב את עצמה כחברה מובילה בתחום הפיתוח התרופתי.
אם גם הארגון שלכם שואף להוביל את השוק ולהיות בחזית החדשנות, חשוב להתחיל בהכשרת עובדים בכלי AI ולבנות תרבות ארגונית שמקדמת למידה ושיתוף פעולה. אל תחכו, ההזדמנויות לשיפור משמעותי בעזרת AI כבר כאן – ויכולות להוביל את הארגון שלכם לשיאים חדשים.
>>> על אקדמיית ה AI שפיתחנו ב HRD ומציעה הכשרות לכל העובדים לחצו כאן <<<
>>> לכנס הלמידה והפיתוח הארגוני הפרקטי בעידן ה AI ב 4.12 לחצו כאן <<<
>>> לכנס AI For HR ב 4.12 לחצו כאן <<<
כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?
קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות