האם לעצור את הקמפיינים הממומנים בפייסבוק ביום כיפור?
מאת: ויקי גרונר
מפרסמים רבים מתלבטים מה לעשות עם הפוסטים הממומנים שלהם ביום כיפור. מצד אחד עומד הרצון לכבד את יום הכיפור או את האוכלוסייה שמכבדת אותו, ומצד השני עומד החשש מה יעלה בגורלו של הפוסט ביום שאחרי.
כמה טיעונים שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבור הארגון שלכם, בדגש על קידום ממומן של משרות:
שיקולים בעד עצירת הקמפיינים:
- כבוד כלפי יום הכיפורים וכלפי האוכלוסיות המאמינות, הימנעות מפרובוקציות
- תנועת גולשים דלילה
- סיכוי לקבלת מועמדויות למשרות נמוך בהשוואה לימים אחרים
- אין מטעם הארגון מי שיעקוב אחרי נתוני הקמפיין בכיפור (קריטי כשמדובר בקמפיין חדש) או מי שיעקוב אחר התגובות על הפוסט
שיקולים נגד עצירת הקמפיינים:
- רק מי שגולש בפייסבוק בכיפור יראה את הקמפיינים שלכם וזה בטח לא יפריע לו יותר מבכל יום אחר
- בגלל שמפרסמים רבים עוצרים את הקמפיינים שלהם בפייסבוק בכיפור, יתכן שהעלויות לקליק/לליד תהיינה נמוכות יותר (משום שהעלויות הן נגזרת של ביקוש והיצע)
- אם יש לכם קמפיין טוב באוויר, השהיית הקמפיין והחזרתו בתום כיפור עלולה לפגוע באפקטיביות שלו
>>> למידע על שירות קידום ממומן בפייסבוק הקרובה שלנו יש ללחוץ כאן <<<<
>>> למידע על שירות בניית וניהול עמוד חברה בפייסבוק הקרובה שלנו יש ללחוץ כאן <<<<
אז מה עושים?
אין המלצה חד משמעית וגורפת בנושא. כל ארגון יפעל בהתאם ל"אני מאמין" שלו.
ברמה המקצועית, לא מומלץ להעלות קמפיין חדש לקראת כיפור משום שהתנועה דלילה, ההמרות נמוכות בהתאמה וסביר שלא יהיה מי שיעקוב אחר נתוני הקמפיין (מה שעשוי ליצור ניצול לא נכון של תקציב הקמפיין ולעיתים אפילו עלויות בלתי סבירות).
לעומת זאת, אם יש קמפיין מוצלח שנמצא כבר באוויר, לא כדאי לעצור אותו מחשש שביצועי הקמפיין יירדו בעקבות הקפאת הפרסום. האם ארגונים מסירים את פרסומי המשרות שלהם מאתרי הדרושים לקראת כיפור? האם משביתים את אתרי האינטרנט? רוב הארגונים יענו בשלילה, לכן לטעמי הדין כאן זהה. יש לקחת בחשבון שמי ששומר ולא גולש באינטרנט בכיפור, גם לא יראה את הפרסום. יתרה מכך, כל התוכן שאתם מעלים לפייסבוק זמין לגולשים בכל ימות השנה, לרבות בכיפור. כלומר, גולשים יכולים להקפיץ בכיפור פוסטים שהעלתם זמן רב לפני כיפור ואין לכם שליטה על כך.
באופן כללי כדאי לשקול אם לעשות קידום ממומן למשרות בחגים. בתקופת החגים העלויות בדרך כלל גבוהות יותר עקב ריבוי מפרסמים. הפיד של הגולשים מוצף בתוכן והמועמדים הפוטנציאליים לא בהכרח פנויים לחיפוש עבודה ולשליחת קורות חיים. אם הדף העסקי שלכם ותיק, שווה לבחון את נתוני הגלישה בתקופות החגים בשנים הקודמות. יתכן שכך תוכלו לקבל החלטה מושכלת.
גמר חתימה טובה!
>>> למידע על סדנת הפייסבוק הקרובה שלנו יש ללחוץ כאן <<<<
>>> למידע על שירות קידום ממומן בפייסבוק הקרובה שלנו יש ללחוץ כאן <<<<
>>> למידע על שירות בניית וניהול עמוד חברה בפייסבוק הקרובה שלנו יש ללחוץ כאן <<<<
מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:
כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?
קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות