מצוקת העובדים בישראל נמצאת בשיא – כיצד מתמודדים?

מאת יעקב רוזן, מנחה סדנאות AI  למנהלים ועובדים, למשאבי אנוש, גיוס, ותפעול וסדנאות לינקדאין וסורסינג מבוססי AI

שוק העבודה בישראל חווה שינויים משמעותיים בשנים האחרונות, כאשר כיום הוא מאופיין בשיעורי אבטלה נמוכים באופן היסטורי וביקוש גבוה לעובדים מיומנים. לפי סקר מצוקת הכישרונות של ManpowerGroup, ישראל מדורגת במקום השני בעולם מבחינת הקושי בגיוס עובדים, מיד אחרי גרמניה. נתון זה מדגיש את הצורך בתהליכי גיוס אפקטיביים וממוקדים.

שיעור האבטלה בישראל עומד כיום על 2.6%, מהנמוכים ביותר שנרשמו אי פעם, כאשר בנובמבר 2024 הוא אף ירד ל-2.5%, הרמה הנמוכה ביותר מאז שנות ה-70. במקביל, מספר המשרות הפנויות עומד על כ-141,000, אחד הנתונים הגבוהים ביותר שנרשמו בשוק העבודה הישראלי. משמעות נתונים אלה היא שהיצע העובדים נמוך משמעותית מהביקוש, מה שמקשה על מעסיקים למצוא טאלנטים מתאימים לתפקידים קריטיים בארגון.

מעבר לכך, המלחמה בדרום ובצפון הביאה למצב בו מאות אלפי מילואמניקים מגוייסים למלחמה , דבר המשפיע וישפיע על שוק התעסוקה בארץ ומחייב גמישות מצד המעסיקים והתאמה מחדש של תהליכי הגיוס. במקביל, הבינה המלאכותית משנה את פני התעסוקה, אך במקום להפחית את הצורך בעובדים, היא מעלה את הדרישה למועמדים בעלי יכולות למידה וגמישות מקצועית. יותר ממחצית מהארגונים צופים להגדיל את כוח האדם שלהם בעקבות אימוץ טכנולוגיות חדשות, דבר המדגיש את הצורך במנגנוני גיוס מותאמים למציאות המשתנה.

מתוך סקר מצוקת הכשרונות בישראל 2025 של חברת Manpower

הצורך בגיוס מקצועי ויעיל יותר

המציאות בשוק התעסוקה בישראל מחייבת ארגונים לאמץ גישות מתקדמות יותר בגיוס עובדים. הנה כמה סיבות מרכזיות לכך:

>>> רוצים לשפר את הגיוס אצלכם – בואו לכנס קהילת הגיוס והסורסינג של ישראל ב 21.5 ליום של למידה פרקטית, השראה ונטוורקינג. למידע והרשמה לכנס לחצו כאן <<<

  1. שימוש בטכנולוגיות AI בגיוס עובדים
    תהליכי גיוס חכמים כוללים שימוש בבינה מלאכותית לסינון מועמדים, ניתוח נתונים והערכת התאמה לתפקידים שונים. כלים אלו יכולים להפחית משמעותית את הזמן והמשאבים המושקעים בגיוס, תוך שיפור איכות ההעסקה ומציאת מועמדים מתאימים יותר.
    לקבלת הצעה לסדנת AI לגיוס וסורסינג ו/או ל HR – כתבו לנו ל info@hrd.co.il

     

  2. התמודדות עם מחסור בכישרונות
    כאשר מספר המשרות הפנויות גבוה משמעותית ממספר המועמדים הזמינים, ארגונים חייבים להשקיע בגיוס ממוקד ומדויק יותר. שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, פיתוח מותג מעסיק חזק, והרחבת מקורות הגיוס הם מהלכים הכרחיים.

  3. קיצור זמני הגיוס
    בשוק עבודה כה תחרותי, מועמדים איכותיים אינם מחכים זמן רב. תהליכי גיוס מסורבלים או איטיים עלולים לגרום לאובדן טאלנטים למתחרים. לכן, יש לשפר את היעילות של שלבי הסינון, הראיונות וההצעות למועמדים.

  4. שימור עובדים והפחתת תחלופה
    שימור עובדים מתחיל כבר בשלב הגיוס. בחירה מדויקת יותר של מועמדים שמתאימים לארגון מבחינה מקצועית ותרבותית מפחיתה עזיבות מוקדמות. בנוסף, ארגונים שמשקיעים בהכשרה ופיתוח עובדים מחזקים את שביעות הרצון ומגדילים את אחוזי השימור.

סיכום

שוק העבודה בישראל מציב אתגרים חדשים בפני מנהלי גיוס, אך גם הזדמנויות משמעותיות. מחסור בעובדים, תחרות על טאלנטים, ושינויים טכנולוגיים מחייבים ארגונים להשקיע יותר בפיתוח תהליכי גיוס מקצועיים ויעילים. התאמה למציאות המשתנה תאפשר לארגונים לא רק לגייס עובדים במהירות ובדיוק רב יותר, אלא גם להבטיח את הצלחתם בטווח הארוך.

>>> רוצים לשפר את הגיוס אצלכם – בואו לכנס קהילת הגיוס והסורסינג של ישראל ב 21.5 ליום של למידה פרקטית, השראה ונטוורקינג. למידע והרשמה לכנס לחצו כאן <<<

 

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

הצטרפת כבר לקהילת הפייסבוק המקצועית והסגורה שלנו הכוללת מעל ל 12,000 אנשי גיוס ו HR?

עוד דברים שיכולים לעניין אותך