כשסערה שקטה פוגשת מבול של מידע - STORM
STORM, פיתוח חדש מסטנפורד, מציע גישה ייחודית ליצירת מאמרים מקיפים ומבוססי מחקר. בניגוד לכלים כמו Perplexity שמצטיינים במתן תשובות ממוקדות, STORM מייצר תוכן מקיף בסגנון ויקיפדיה. עם דגש על מקורות אקדמיים ומבנה היררכי מובנה, STORM מציע אפשרויות חדשות למחקר ויצירת תוכן בתחומים מגוונים, בהם גם בעולמות משאבי אנוש.
בעידן של הצפת מידע, היכולת לסנתז ידע מורכב במהירות וביעילות הופכת לנכס אסטרטגי בכל תחום, בטח ובטח במשאבי אנוש. STORM, פיתוח חדש מאוניברסיטת סטנפורד, מציע פתרון מרתק לאתגר הזה, ומבטיח לשנות את האופן בו אנו מתמודדים עם מורכבות המידע בעולם המודרני.
מה זה בכלל STORM?
STORM היא מערכת AI המיועדת ליצירת מאמרים מקיפים ומבוססי מחקר. בניגוד לכלי AI אחרים, STORM מתמחה בסינתזה של מידע ממקורות מגוונים, יצירת תוכן מובנה היטב, ומתן תובנות רב-זוויתיות.
הכלי נגיש דרך אתר ייעודי (עד לא מזמן נדרש להוריד אותו מקומית), מה שהופך אותו לזמין לכולנו >>> https://storm.genie.stanford.edu
מה מייחד את STORM?
- תהליך דו-שלבי: STORM מתחיל באיסוף וארגון מחקר, ורק אז מייצר מאמר מקיף. גישה זו מאפשרת דיוק רב יותר בתוצאות הסופיות.
- ניתוח רב-זוויתי: מפעיל מספר "סוכני AI" לניתוח הנושא מזוויות שונות, ומדמה דיון בין מומחים מתחומים שונים, מה שמוביל לניתוח מעמיק ורב-ממדי של הנושא הנחקר. זה כולל בחינת הנושא מפרספקטיבות שונות, הצגת טיעונים מנוגדים, ושילוב תובנות ממגוון תחומי ידע.
- מבנה דמוי ויקיפדיה: התוצר הסופי מאורגן באופן היררכי עם תוכן עניינים, סעיפים ותתי-סעיפים, קישורים פנימיים ותיבות מידע – מבנה שמקל על הבנה והטמעה של מידע מורכב.
- שקיפות ואמינות: כל פיסת מידע מגובה במקורות ומראי מקום מפורטים, מה שמגביר את האמינות ומאפשר מעקב אחר מקורות המידע.
STORM מול Perplexity
Perplexity היא אחת המתחרות הקרובות ביותר בעיני ל-STORM, מאחר ששתיהן מחוברות לרשת בזמן אמת, עושות שימוש גם במחקרים אקדמיים ומיטיבות לתאר את מקורות המידע בתשובות שלהן.
היתרונות של STORM באים לידי ביטוי ב:
**מבנה התוכן**: בעוד ש-Perplexity מצוין במתן תשובות ממוקדות, STORM מייצר מאמרים מקיפים ומובנים יותר, עם מבנה דמוי ויקיפדיה שמקל על ניווט במידע מורכב.
**רמת הניתוח**: STORM מדמה דיון בין מומחים מתחומים שונים, מה שמאפשר בחינה מעמיקה יותר של הנושא מזוויות מגוונות.
**שימוש במקורות אקדמיים**: ברירת המחדל של STORM היא להסתמך יותר על מקורות אקדמיים ומחקריים, מה שעשוי להעניק לתוצר אמינות גבוהה יותר.
החסרונות של STORM
**יכולות שיחה**: לא ניתן "לנהל דיאלוג" עם STORM או לשאול שאלות המשך.
**מגבלת שפה**: ניתן לכתוב ולקבל תוצאות אך ורק בשפה האנגלית.
איך אפשר לנצל את STORM בתחום משאבי אנוש?
- פיתוח תכניות הדרכה: יצירת תוכן מקיף ומעודכן לתוכניות הדרכה והכשרה.
- מחקרי מגמות: סקירה מהירה ומעמיקה של מגמות חדשות בתחום.
- גיבוש מדיניות: בניית בסיס ידע מוצק לפיתוח ועדכון מדיניות ארגונית.
- ניהול ידע: יצירת מאגרי מידע מאורגנים ונגישים בנושאים מגוונים.
ולסיום: STORM בפעולה
כדי להמחיש את הפוטנציאל של STORM, ביקשתי מהכלי לייצר מאמר מקיף בנושא שקרוב לליבי – ייצוג נשי בתחום ה-AI. את התוצאה שקיבלתי הורדתי כקובץ PDF והעליתי ל-NotebookLM של Google (מוזמנים לקרוא עוד על הכלי במאמר האחרון שכתבתי בנושא). כמובן שאפשר גם לבחור רק לתרגם את המאמר בכלים כמו Claude…
שימו כיצד שילוב פשוט ומהיר של כלי AI יכול להעצים את יכולות המחקר והניתוח בתחום משאבי אנוש
פנינית רביטש, כותבת המאמר, היא יוצרת תוכן וגיקית של בינה מלאכותית. פנינית ניהלה בשנים האחרונות את תחום מיתוג המעסיק ותקשורת פנים-ארגונית בשטראוס, ובדצמבר הקרוב היא תנחה את כנס מיתוג המעסיק בסימן AI.
פנינית תוביל את כנס מיתוג מעסיק בעידן ה-AI שיתקיים ב-4/12/24. הצטרפו אליה ואל כ-30 מרצות ומרצים מובילים עם מגוון הרצאות פרקטיות וכלים שתוכלו ליישם מיידית. נתראה ב-4/12/24 בלאגו אירועים>>
נ.ב: אם עדיין לא הגשתם פרויקט לתחרות פרסי מיתוג מעסיק, עשו זאת כבר עכשיו>>
הישארו מעודכנים:
סדנת AI FOR HR – פתחנו מועד חדש להרשמה>>
להזמנת סדנאות AI פנים ארגוניות: info@hrd.co.