בא לשכונה בחור חדש: NotebookLM משנה את כללי המשחק
כשמצגות משעממות ודוחות ארוכים הופכים לפודקאסטים מרתקים בלחיצת כפתור…
NotebookLM מבדל את עצמו כ"תלמיד החרוץ" של עולם הבינה המלאכותית. עכשיו לא רק שהוא קורא ומנתח את החומרים שלנו, אלא גם הופך אותם לשיחה מרתקת בין שני קריינים וירטואליים.
עם יכולת לעבד 500,000 מילים בבת אחת (יותר מ"מלחמה ושלום"!), NotebookLM מבטיח פרטיות מלאה ותוצאות מפתיעות. הוא לא "מפטפט" עם האינטרנט, אלא מתמקד אך ורק במידע שסיפקנו לו.
לטובת ההתנסות, הזנתי ל-NotebookLM מידע על עולם העבודה בעידן ה-AI. התוצאה? פודקאסט מרתק, מלא הומור ותובנות, שנשמע כמו שיחה אמיתית בין שני אנשים.
הכירו את הפיצ'ר החדש של NotebookLM, הילד החדש בשכונה (או אולי נכון יותר לומר, הבינה המלאכותית החדשה בבלוק). זה לא סתם עוד כלי AI – זה מפיק, עורך, ומנחה פודקאסטים שיכול להפוך את הררי התוכן, המצגות, סיכומי הפגישות והמאמרים שלנו בעבודה או בלימודים, לשיחות מרתקות וקלילות.
מה זה בכלל NotebookLM?
NotebookLM הוא כלי AI שפותח על ידי Google ומתמחה בניתוח ועיבוד של מידע ספציפי שאנחנו מזינים לו. חשבו עליו כמו על תלמיד חרוץ שקורא את כל החומר שאנחנו נותנים לו, מבין אותו לעומק, ואז מסוגל לעבד אותו, לסכם ולתמצת אותו.
מה הופך את NotebookLM למיוחד? (תכלס רוב מה שתיארתי עד כה מאפיין לכאורה גם כלים כמו Claude, ChatGPT ו-Perplexity …)
- פרטיות ברמה אחרת: NotebookLM שומר את כל הסודות שלנו. הוא עובד רק על המידע שאנחנו נותנים לו, בלי "לפטפט" עם האינטרנט
- זיכרון של פיל: יכול לעבד עד 500,000 מילים בבת אחת. זה כמו לקרוא את "מלחמה ושלום" ולזכור כל פרט
- כישרון הפקה: לא רק שהוא קורא ומבין, הוא גם יודע ליצור מזה פודקאסט כיפי שאפשר להאזין לו, במקום לקרוא את כל החומרים והסיכומים
איך זה עובד?
- העלאת מידע: מזינים ל-NotebookLM את המסמכים, המאמרים או הקישורים הרלוונטיים לנושא שלנו. תדעו שהוא "אוכל" הכל – Google Docs, PDFs, קבצי טקסט וגם לינקים. הוא לא בררן.
- ניתוח מעמיק: הכלי קורא, מבין ומנתח את כל החומר. זה כמו לתת לו לבלוע ספרייה שלמה ולעכל אותה.
- אינטראקציה: אפשר עכשיו לשאול שאלות ספציפיות ולקבל תשובות מבוססות על המידע שנותח, לרבות סיכומים ודוחות. זה כמו לשאול את החבר הכי חכם שלנו / את המומחה בתחום בעבודה (רק שהוא זמין בכל שעה).
- למידה דרך הקשבה: אחרי שהזנו את המידע שלנו, הכלי מנתח אותו, יוצר תסריט, מסמלץ אותו בין שני מנחי AI (גבר ואישה) ובסיום גם מפיק קובץ אודיו מוכן להאזנה.
רגע… השורות הקטנות
עכשיו, לפני שאתם רצים להחליף את כל צוות ההפקה שלכם ב-AI, כדאי שתדעו שיש כמה מגבלות. למרות שכל התקשורת עם הכלי יכולה להתנהל גם בעברית (החומרים, הסיכומים, השאלות…) הפודקאסט עצמו מופק כרגע רק באנגלית.
נכון לעכשיו , NotebookLM זמין בחינם למשתמשים במהלך שלב הבטא שלו. זה מאפשר למשתמשים להעלות עד 50 מסמכים לכל "מחברת" (notebook) וליצור עד 100 מחברות שונות לנושאים שונים.
למרות שהוא ממש, אבל ממש חכם, חשוב לעשות בקרת איכות ולוודא שאין בו טעויות.
קישור לכלי: https://notebooklm.google.com/
והנה דוגמא פשוטה לפודקאסט שנוצר ב-3 דקות…
החלטתי לקחת את הבחור (והבחורה) החדשים האלה לסיבוב. העליתי ל-NotebookLM קובץ אחד על עולם העבודה החדש בעידן הבינה המלאכותית ממידע שייצאתי בזריזות מ- Perplexity ו-Chatgpt.
מודה – כמי שהתנסתה בהמון כלים שמתרגמים טקסט לשמע (וקיבלה לרוב תוצאות רובוטיות), התכוננתי להתאכזב ואז…התוצאה הייתה מדהימה: קיבלתי תוצאה ריאליסטית שנשמעת ממש כמו שיחה בין שני אנשים עם בדיחות, הלצות וניואנסים שגרמו לה להישמע אנושית להפליא.
קבלו הצצה וגם עוד כמה טיפים והמלצות למה שעשיתי עם קובץ השמע בסיום:
- ג'ינרטתי תמונה מהירה ב- ideogram
- חיברתי בין התמונה והסאונד באמצעות Canva וייצאתי לסרטון
- יצרתי תרגום מהיר של השיחה ותמלול בעברית באמצעות SubEasy.ai (ללא עריכה – כך שייתכנו טעויות)
פנינית רביטש, כותבת המאמר, היא יוצרת תוכן וגיקית של בינה מלאכותית. פנינית ניהלה בשנים האחרונות את תחום מיתוג המעסיק ותקשורת פנים-ארגונית בשטראוס, ובדצמבר הקרוב היא תנחה את כנס מיתוג המעסיק בסימן AI.
פנינית תוביל את כנס מיתוג מעסיק בעידן ה-AI שיתקיים ב-4/12/24. הצטרפו אליה ואל כ-30 מרצות ומרצים מובילים עם מגוון הרצאות פרקטיות וכלים שתוכלו ליישם מיידית. נתראה ב-4/12/24 בלאגו אירועים>>
נ.ב: אם עדיין לא הגשתם פרויקט לתחרות פרסי מיתוג מעסיק, עשו זאת כבר עכשיו>>
הישארו מעודכנים:
סדנת AI FOR HR – פתחנו מועד חדש להרשמה>>
להזמנת סדנאות AI פנים ארגוניות: info@hrd.co.