גיוס עובדים ב Quora ,Stack Overflow , Meetup ו Github
האתגר – למצוא מקומות חדשים בהם נמצאים אנשי תוכנה, פיתוח ומהנדסים.
הפתרון – To boldly go where no man has gone before
בדומה למוטו של אנשי ספינת החלל אנטרפרייז במסע בין כוכבים: ללכת באומץ למקומות שאף אחד עוד לא העז ללכת אליהם… כמעט…
כשהתחלנו לפני 7 שנים ללמד על השימוש בלינקדאין ככלי גיוס עובדים, רק 10-20 אחוז מהמגייסים היו חברים בו. כיום, לכ-80% מהמגייסים יש כרטיס בלינקדאין והם נעזרים בו בצורה אקטיבית לגיוס עובדים.
אין לי ספק שלינקדאין הוא עדיין אחד הכלים המשמעתיים ביותר לגיוס עובדים שלא מחפשים עבודה (וכלי קריטי למיתוג מעסיק) אבל אנחנו חייבים להתחיל להסתכל מעבר לרשת לינקדאין.
כמות המגייסים שנמצאת בלינקדאין וההצפה בכמות המשרות ובכמות המיילים הנשלחים יצרה אתגר אמיתי להגיע אל מועמדים ייחודיים ולמשוך אותם אלינו.
במאמר קצר אני רוצה להציג בקצרה 4 מהרשתות המעניינות יותר שיכולות להוות תוספת חשובה מאד בארגז הכלים של כל איש גיוס ואיש סורסינג.
***** למידע על כנס הגיוס הגדול והמקצועי בישראל ב 18.2 *****
Stack Overflow – הינה רשת הכוללת שאלות ותשובות של מפתחים ואנשי תוכנה שמדרגים ונותנים ניקוד לתשובות הטובות יותר או לפחות רלוונטיות.
Stack Overflow הינה חלק מרשת רחבה יותר של שאלות ותשובות שנקראת Stack Exchange ונוסדה ב- 2008. נכון להיום יש בה כ- 2.5 מיליון חברים מעל ל 6.5 מיליון שאלות ומעל ל-10 מיליון תשובות. ברשת ישנם כמה עשרות אלפי אנשי תוכנה ופיתוח מישראל.
מה שמעניין באתר הינו הדרך שבה אנשים צוברים דרוג עבור מוניטין Reputation)) בשפות מסוימות ואותות הצטיינות (Badges) ברמה של זהב, כסף וברונזה.
בעוד שבלינקדאין נושא ה Endorsement ל Skills הפך לסוג של תחרות שכל אחד נותן לשני, הרי שב Stack Overflow הפידבק ניתן לתשובה או שאלה ספציפית כאשר ניתן לתת גם דרוג שלילי.
ב Stack Overflow יש גם מקום מובנה לפרסום משרות בתשלום ובניית נוכחות ארגונית שנקרא Career 2.0 וכיום יש שם 3 חברות סטרט-אפ ישראליות שמפרסמות משרות (Farmigo, Green Nabula, Coin Colors) ועוד 11 חברות נוספות שמשתמשות במקום למיתוג המעסיק שלהן (כאן).
ע
Github – גיטהאב היא רשת חברתית לניהול גרסאות בקוד פתוח. מפתחים רבים נוהגים להעלות את גרסאות הקוד שלהם לאתר, לחלוק אותו עם אחרים ולבקש שיעזרו להם לאתר באגים במידת הצורך.
ברשת שנוסדה ב- 2008 ישנם כיום כ- 4,000,000 חברים מהעולם ובהם אלפים רבים מישראל.
גם באתר הזה, כמו ב Stack Overflow – אנשים מקדמים את המוניטין שלהם על ידי עזרה לאחרים וקבלת ניקוד.
היתרון של GITHUB הוא בהיותו רשת של מפתחים עבור מפתחים שכל הזמן עובדים על התוכנות המתקדמות ביותר והם נמצאים באתר בכדי למצוא אנשים כמותם, בכדי לשתף ובכדי לקבל הערות לקוד שהם פיתחו.
ע
Meetup – זוהי פלטפורמת אינטרנט פתוחה ללא תשלום ליצירת מפגשים בכל מקום ובכל נושא שנוסדה ב 2002.
ב MEETUP חברים כ- 16 מליון איש בעולם מכ-200 מדינות ובהם כמה עשרות אלפים מישראל שנפגשים באירועים המחולקים לפי תחומי עניין – ובהם אירועים המיועדים למפתחים ומהנדסים.
לא פעם האנשים שמגיעים למפגשים לא מתחזקים את הפרופיל שלהם בלינקדאין אבל הם ישמחו להגיע למפגש על העדכונים האחרונים בתחום ה Big Data, Cloud Computing או Hadoop.
אז מה צריך לעשות – לאתר את המפגשים הרלוונטיים ולהגיע או לבדוק מי מהארגון שלכם מגיע למפגשים הללו ולגייס אותו לתהליך. בנוסף ניתן לאתר אנשים רלוונטיים על ידי כניסה לעמוד המפגש או על ידי חיפוש בוליאני מתוך גוגל.
ע
Quora – פלטפורמת אינטרנט לשאלות ותשובות שבה כ- 1.5 מיליון חברים בעולם וכמה אלפים מישראל שנוסדה ב 2009. בניגוד לוויקיפדיה שאוגרת מידע על נושאים, כאן החברים יכולים לקשר את החשבון שלהם ב Quora גם עם חשבונות הפייסבוק והטוויטר שלהם ולהפוך את התהליך לחברתי הרבה יותר.
***** למידע על סדנת סורסינג למתקדמים שם אנו לומדים על הרשתות הללו *****
ע
נקודה חשובה נוספת לגבי כל האתרים הללו – הרשתות הללו מאפשרות לי ללמוד לא מעט על המועמדים הפוטנציאליים עוד לפני שפניתי אליהם ולראות מה רמת המקצועיות שלהם והשאלות שהם מעלים ו/או עונים. אני יכול להשתמש במידע זה בכדי להפוך את הפניה אליהם לאישית יותר – מה שיגדיל את הסיכוי שהם אכן יחזרו אלי.
לסיכום: אנשי הסורסינג כיום חייבים להיות יצירתיים מבעבר ולבחון את האפקטיביות של כלים ורשתות חדשות בכדי שלא "לדוג" מועמדים במקום שבו כולם נמצאים אלא למצוא את ה"אוקינוסים הכחולים" שלהם. תתחברו לרשתות הללו ותתחילו "לשחק" איתם, תשאלו את העובדים מי מחובר אליהם בכדי שיעזור לכם להכנס בקלות רבה יותר ותראו איך אתם ממנפים את הנוחות שלהם ברשתות הללו.
והמלצה אחרונה – תוסיפו שאלה למועמדים שמגיעים אליכם לראיון בכדי לבדוק באילו רשתות הם נמצאים. אני בטוח שתקבלו כיוונים שלא חשבתם עליהם.
מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:
כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?
קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות