מה עושים עם כל הלחץ הזה בגיוס?

מאת: אמיתיי דוידזון טבת

אתגרי הגיוס ושימור העובדים הופכים את צוותי הגיוס והמש"א להיות הלב הפועם של הארגון;

עבודה מסביב לשעון, פרסומים, סינון קורות חיים, ראיונות, שיחות עם עובדים, עם מנהלים, הפסקת צהרים מהירה מול המחשב תוך כדי מענה למיילים או תוך כדי ביצוע חיפוש נוסף בלינקדאין…

ובסוף…

בתוך כל הלחץ והעומס הזה מגיעות הערות מהשטח שלא תמיד מודע או מעריך את המאמץ.

לפעמים נדמה שצוותי הגיוס והסורסינג נמצאים בתוך מרוץ אינסופי, לא רק לאיוש התקנים, אלא גם ליצירת שביעות רצון בקרב הלקוחות הפנימיים (המנהלים) והחיצוניים (המועמדים). לשמור על זמינות גבוהה, לעבוד מהר כדי להגיע למועמדים לפני המתחרים, לפרסם אחרי שעות העבודה כדי שיהיה פיפליין לעבוד עליו מחר.

אין אוויר, איך אפשר לנשום?!

סורסרית במחלקת גיוס של ארגון גדול שיתפה בתחושה שלה במסגרת "סדנת התמודדות עם לחץ ושחיקה בגיוס":

"אני שעות בטלפון… זמינה למועמדים גם מחוץ לשעות (העבודה). שלא לדבר על הפסקות שתמיד עונה. כל הזמן בלחץ! עונה כמה שיותר מהר כדי  לא לפספס אותם גם כשאני לא עובדת… ובסוף אם לא הצלחתי לגייס? אף אחד לא אומר מילה טובה. וזה במקרה הטוב. יש מקרים שאני מקבלת הערות שאולי אני לא מתאמצת מספיק."

עבודה של סורסר/ית ומגייס/ת היא עבודה שוחקת תחת לחץ. חשוב להצליח מדי יום להרים את עצמך ולבוא עם מוטיבציה גבוהה, לא משנה איך היה אתמול.

לפעמים אתמול השלמת גיוס מוצלח והמועמד התחיל. עדיין יש גיוס חדש לעבוד עליו.

לפעמים אתמול המועמדת הסירה מועמדות ברגע האחרון וצריך לחזור ולעבוד מחדש על הגיוס.

כך או כך, העבודה נמשכת ודורשת מאיתנו צוות הגיוס לשמור על אנרגיה, מוטיבציה וזמינות רגשית גבוהה למועמדים.

*

אז מתי לחץ הוא "יותר מדי" ומה ההבדל בין "לחץ פנימי" ל"לחץ חיצוני"? בואו נכיר את המושגים שמשפיעים על זה:

  1. לחץ חיצוני- אירוע שקורה במציאות החיצונית ויש לו משמעות עבורי. בגיוס זה יכולה להיות דרישת גיוס שנוספת, מנהל מגייס שמבקש לשנות פרופיל משרה אחרי שכבר עבדתי עליו תקופה ארוכה והתחלתי בתהליך או מועמד שהסיר מועמדות למשרה שנדרשתי לגייס אליה בדחיפות.

 

  1. לחץ פנימי– הפרשנות שאני נותן/ת לאירוע. היכולת שלי לפרש את האירוע ולבחון איך הוא משפיע עלי ועל התפיסה שלי את עצמי. האם בעקבות הגיוס שנכשל עכשיו חושבים שאני לא מקצועית? יש סיכוי שזה יצר לי לחץ פנימי. האם בעקבות הגיוס שנכשל, ישבו איתי ובדקנו איך לעשות את התהליך אחרת ויותר אפקטיבי? יש סיכוי שאחווה פחות לחץ פנימי.

 

  1. "לחץ מניע" לעומת "לחץ משתק"– ההבדל בין לחץ שנותן לי מוטיבציה לבין לחץ שמשתק אותי הוא תחושת המסוגלות שלי. עד כמה אני יכולה להתמודד? אם מדובר בתהליך שכבר עברתי בעבר, יש סיכוי שארגיש יותר מסוגלת. אם מדובר במנהל מגייס שאני מצליח להסתדר איתו, יש סיכוי שארגיש שיש לי יותר סיכוי. וגם להיפך, אם מדובר בתפקיד שאני לא מכיר/ה או שלא הצלחתי לגייס אליו, יש סיכוי שזה ישתק אותי. אולי המנהל המגייס לא זמין או מאוד ביקורתי כלפי העבודה שלי וגם זה עלול לייצר לי לחץ משתק.

בסדנא חקרנו ביחד בתפקיד הסורסריות והמגייסות באיזה שלב הן חוות לחץ חיצוני ומתי הוא לחץ פנימי. זיהינו מקומות שבהם הלחץ המדרבן הופך להיות לחץ שוחק.

 

בהמשך למדו כלים להתמודד טוב וחכם עם לחץ ושחיקה כך שיוכלו להמשיך לחזור ליהנות בתפקיד כשניתן ולעבור טוב יותר את התקופות הלחוצות מבלי להישחק מדי ועם יכולת להתרענן ולנהל את עצמן מנטלית.

 

מעוניינים/ות בסדנת התמודדות עם לחץ ושחיקה בגיוס לצוות שלכן? צרו קשר: info@hrd.co.il

אמיתיי דוידזון טבת ינחה סדנה בנושא פסיכולוגיה חיובית בכנס קהילת הגיוס והסורסינג. אם עדיין לא נרשמת, זה הלינק>>>

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

כבר הצטרפת לקהילת הפייסבוק שלנו הכוללת מעל ל 10,000 אנשי גיוס ו HR?

עוד דברים שיכולים לעניין אותך