מקום שטוב לעבוד בו - מובילות עסקית בעולם בהפרעה

מאת: ניל"י גולדפיין,
משנה למנכ"ל קבוצת נירם גיתן NGG , מומחית למנהיגות וניהול בעולם של הפרעה

עד שנת 2014 חברת מייקרוסופט כבר הספיקה לבסס את מקומה כמעצמת על וכארגון שהיקף תקציביו והיקף השפעתו על העולם, דומה להשפעה ולהיקף תקציבי של מדינה מובילה. "בכל מקום יש משהו משלנו", זוהי אמנם הסיסמה של אינטל, אולם ללא ספק היא מתאימה לחברת מייקרוסופט.

חברה מוכרת אשר כולנו צרכנים, במודע או שלא במודע, של מוצריה. הן בכל תוכנות המחשב האישי והן במוצרים נוספים כמו משחקי מחשב.

בשנת 2014 מצבה של החברה בבורסה היה בכי רע, ומצבה בשוק היה רע כמעט באותה מידה.

חברה שאנשים אוהבים לשנוא. חברה שמקטרים עליה. חברה הידועה בתור גוף דורסני ומתנשא, יהיר וקשה, אשר מתקשה להדביק את התוצאות והתשואה למשקיעים, מתקשה לגייס ולשמר טאלנט, נתבע אינספור פעמים על שימוש לרעה בכוחו כמונופול, ומפגר טכנולוגית אחרי השוק ואחרי מתחרים חזקים כמו גוגל או איי.בי.אם

לאחר חצי שנה של חיפושים להחלפת המנכ"ל דאז, סטיב באלמר, החליף אותו מועמד פנימי. סאטיה נאדלה.

באופן סימבולי ההחלפה הייתה בין באלמר- שהגיע מעולם המכירות: סטריוטיפ שבמקרה הזה עבד מצוין. אנשי מכירות הם לרוב אנשים מוחצנים מאד ובעלי כריזמה ויכולות שכנוע, ובאלמר אכן היה כזה (מוזמנים להציץ בדוגמית מייצגת ) https://www.youtube.com/watch?v=kTgZHxaukLU&t=7s

נאדלה- מהנדס בהכשרתו, הגיע משורה של תפקידי ניהול בגופי הפיתוח. אנשי פיתוח הם בדר"כ אנשים מופנמים, ביישנים, שאינם סובלים מעודף כריזמה. הם , באופן כללי, מעדיפים לשוחח עם טכנולוגיה, להמציא ולחשוב, מאשר לנהל דיאלוגים כלשהם עם בני אדם.

בנוסף להיותו אדם צנום עם חיוך ביישני, נאדלה הוא הודי. הוא נולד בהיידראבד (דרום הודו), עשה תואר ראשון בהנדסה בהודו ועבר לארה"ב ע"מ להשלים תואר שני. במהלך לימודיו החל לעבוד בחברות טכנולוגיות  ונשאר בארה"ב.

לאחר מינויו למנכ"ל מיקרוסופט שינה נאדלה לחלוטין את פני החברה ומיד נדבר על השינוי.

Fast forward

בשנת 2018 הוא הוכרז ע"י גוף חשוב בארה"ב כ"מנכ"ל הטוב ביותר מבין החברות הגדולות באמריקה" וזאת, בין היתר, על סמך ציטוטים אנונימיים של עובדי החברה שפרגנו לו בצורה יוצאת דופן.

מה עשה נאדלה שהפך אותו ל"מנכ"ל על"? מה יש בו, ובפעילותו שגורם לחברה להצליח ולו, אישית, להפוך לדמות עסקית נערצת בעולם כולו?

התשובה שתינתן ע"י בעלי המניות של מייקרוסופט היא, כמובן, הצלחה עסקית. החברה החבוטה והשנואה עלתה על גל ההצלחות. במהלך שנות כהונתו המניה הכפילה את עצמה ב 300%. אחרי שנים של דשדוש, מול גוגל- ואחרים, היא "משחקת אותה" נכון  וחזרה למובילות טכנולוגית בתחומים חדשניים כגון בינה מלאכותית, מציאות מדומה, רכיבי חומרה ומיחשוב ענן. התוצאה העסקית תמיד "נספרת" ואין מנכ"ל שיכול לברוח מזה.

תוצאות- תוצאות- תוצאות.

ה"קאם בק" של התרבות הארגונית

DNA אבל תוצאות הן תקופה שמאחוריה יש תשומה: תהליך. שינוי ב

פרופסור פיטר דרוקר- הגורו הכי מפורסם לניהול במאה ה20, אמר פעם ש"תרבות אוכלת אסטרטגיה לארוחת בוקר"

נאדלה הביא למייקרוסופט תפישות עולם ניהוליות שהיו מאד שונות ממה שהיה מקובל בה בעבר. במקום תפישה, שהייתה מקובלת בעבר, שעל מנת לבלוט ולהתקדם אתה נמצא בפוזיציה של "יודע הכול", הוא הביא תפישה של סקרנות ורצון ללמידה.

החבר'ה ממייקרוסופט ישראל מספרים שכשסטיב באלמר, המנכ"ל הקודם,  היה מגיע לביקור בארץ הוא לחץ עליהם לפגוש  כמה שיותר לקוחות והמשפט הרגיל שלו היה:

show me the money

כשסאטיה נאדלה ביקר בארץ הוא ביקש לפגוש את עובדי חברה והקשיב בתשומת לב, להם ולרעיונות שלהם, הוא ביקש לפגוש סטרטאפים מבטיחים.

הוא מעדיף אנשים סקרנים ולמדנים על פני אנשים מבריקים, ומספרים עליו שהוא קורא עשרות ספרים בחודש.

ישיבות ההנהלה שלו מתחילות בשאלה שעל כל חברי ההנהלה לענות: "מה למדתי חדש השבוע" ? נאדלה מקשיב. באספות חברה הוא נתפס במצלמה בשורה הראשונה. לא על הבמה. מקשיב. כותב. מתעניין. הוא הכניס לחברה ערכים חדשים: הוגנות, כבוד, "יש על מי לסמוך".

ניהול רבותי, ניהול

תפקידו של כל מנהל, מבחינתו, הוא להוות דוגמא לעובדים, לדאוג להם, לראות אותם ולסייע להם להגשים את עצמם. מבחינתו תפקיד המנהל זו זכות להיות מסוגל לסייע לאנשים, רבים ככל האפשר, להבין ולהשתמש בצורה נכונה בפוטנציאל שלהם. לטובתם הם, לטובת החברה בה הם עובדים ולטובת האנושות, כאן, על פני כדור הארץ.

בעולם בו יש מאבק גדול על טאלנט הוא עונה על כמה פרמטרים שמאד חשובים לדורות הצעירים: הוא מגדיר התפתחות טכנולוגית בעשייה שאמורה לעשות טוב בעולם, תוך התייחסות מפורשת לעולם השלישי. בעיניו אם ממנפים את העוצמה של מייקרוסופט ומסייעים לעובדים הצעירים והמוכשרים להביא את מלוא הפוטנציאל שלהם לידי ביטוי, הרי המדובר במשחק שבו כולם מנצחים: החברה מובילה ,טכנולוגית, האדם הבודד ממצה את עצמו, הפוטנציאל שלו וכמובן את רמת ההשתכרות שלו והאנושות בכללותה מרוויחה קידמה ושפע.

הוא מתייחס לטעויות כאל דרך ללמידה ולא עורף לאף אחד את הראש.הוא נותן דוגמא אישית שמה שהוא אומר- הוא הראשון לעשות ובעולם מלא שחיתות, "פייק ניוז" ומנהיגים כוחניים, טאלנט צמא לקול הזה.

100 החברות שטוב לעבוד בהן

לפני מספר שבועות התפרסם דירוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן, בארץ, דו"ח 2020

https://www.themarker.com/magazine/EXT-INTERACTIVE-1.8783834

מייקרוסופט דורגה במקום הראשון ועקפה חברות שהיו שם שנים על ה"טיקט" של יציבות תעסוקתית, שכר גבוה ועוד.

יהיו כאילו שיאמרו כי עקב מובילותה של החברה בשווקי העולם אנשים אוהבים לעבוד שם, אולי על מנת להתנשא מעל לחברים בימי שישי בשיחות סלון. יהיו כאילו שיאמרו שהאיתנות הפיננסית של החברה מושכת רבים. שקט בתוך סערת עולם בהפרעה. ואולי ? ואולי ניתן לומר כי אנשים מוכשרים מעוניינים לעבוד תחת הנהגה שרואה אותם, מנהיג שנותן דוגמה אישית, שמעז לפרוץ גבולות טכנולוגיים, שיודע להתנצל. מנהיג בעל ענווה ונחישות שמבין את הקשר בין טובת הפרט, לטובת הארגון ומצליח, בו זמנית, להבין גם את הקשר בין המרכיבים הנ"ל לאקו – סיסטם.

מוזמנים להציץ:

https://www.youtube.com/watch?v=eskW3qsbmQk&t=16s

או לקרא את הספר:

https://www.steimatzky.co.il/%D7%A1%D7%90%D7%98%D7%99%D7%94-%D7%A0%D7%90%D7%93%D7%9C%D7%94/%D7%94%D7%99%D7%98-%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%A9-hit-refresh.html

ולחשוב:
מה מתוך זה אנחנו יכולים, כאנשי מקצוע, לקחת לעצמינו, וכמנהלים וחברי קבינט בארגונים שלנו, לקחת אלינו לארגון- וליישם עולם טוב יותר.

מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

כבר הצטרפת לקהילת הפייסבוק שלנו הכוללת מעל ל 8500 אנשי גיוס ו HR?

עוד דברים שיכולים לעניין אותך