ראיון התנהגותי אופטימי

מאת: אמיתיי דוידזון טבת

"תגיד, אמיתיי, אתה בעצם אומר שמועמדים לא יכולים להשתנות נכון? שכל מה שהם עשו עד עכשיו מעיד שזה גם מה שיעשו מעכשיו הלאה?"

אז לא. ממש לא.

אני אומר שהמנבא הכי ודאי לאיך הם יתפקדו בתפקיד אליו אנחנו מראיינים אותם, הוא התפקוד שלהם עד היום בתפקידים ובמצבים דומים כשהיו צריכים להתמודד.

למה? כי אלו היכולות והחוזקות שלהם שהביאו אותם להתמודד עם האתגרים. זו יכולת הלמידה שלהם שאפשרה להסתכל ולבחון מה עובד ומה לא עובד ולהשתפר משם ולכן ההסתכלות שלנו כמראיינים בראיון ההתנהגותי היא להבין את הכוחות לצד ההבנה של האתגרים והקשיים שלהם.

אז איך שומרים על תפיסה אופטימית בראיון התנהגותי?

  1. הסתכלות על חוזקות– חלק מזיהוי דפוסי התנהגות בעבר, יכול לאפשר לנו גם לראות ולזהות את החוזקות ואפילו לשקף (גם אותן): "אני רואה שבכל מקום שהגעת לקחת תמיד את התפקיד של מי שמקדמת תהליכים ומניעה אותם הלאה"
  1. זיהוי skills שמאפשרים שינוי– המקומות שהמועמדים למדו, התמודדו עם שינוי, עברו תהליכי התפתחות מספרים לנו שיש להם את "השריר" הזה קיים בתוכם. ניתן לשקף ולסמן גם לעצמנו. " שמתי לב שמול הדרישות פרויקט שהשתנו בכל פעם, היה לך חשוב לעצור ולוודא שהבנת עד הסוף לפני שהתחלת לרוץ ולבצע"
  1. לזכור שהראיון מספר את העשייה עד הנקודה הזו, לא מעבר– חשוב לשמור על צניעות לגבי היכולת שלנו לדעת בוודאות מה יקרה עם המועמדים שמולנו. נכון שיכולת הניבוי גבוהה ועדיין בשילוב מוטיבציה, תשוקה ושימוש בחוזקות ובskills אנשים עושים שינויים משמעותיים בחייהם, מדי יום ביומו.

אז תזכרו שאפשר לראיין ראיון התנהגותי שינבא ברמה גבוהה את מידת ההתאמה לתפקיד ולארגון ועדיין לשמור על הסתכלות אופטימית וראיית הפוטנציאל הקיים במועמדים שאנו מראיינים.

רוצים ללמוד ולהכשיר את המנהלים ו/את צוות הגיוס שלכם בכלים של ראיון התנהגותי (אופטימי)? לחצו כאן

*

הפוסט נכתב על ידי אמיתיי דוידזון טבת – מנחה סדנאות ראיונות התנהגותיים למגייסים ולמנהלים. רוצים לקבל טיפים נוספים וללמוד לראיין מדויק יותר? תוכלו להזמין סדנת ראיונות פנים ארגונית לצוות שלכם או להצטרף לסדנת הראיונות הפתוחה שלנו. לפרטים על סדנת הראיון ההתנהגותי הקרובה שלנו – לחצו כאן

ליצירת קשר: info@hrd.co.il

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

כבר הצטרפת לקהילת הפייסבוק שלנו הכוללת מעל ל 10,000 אנשי גיוס ו HR?

עוד דברים שיכולים לעניין אותך