האם ה- CV מת?

קורות חייםבחודש האחרון הוזמנתי לקחת חלק כמרצה וכחבר פאנל בשני כנסים חשובים ומצויינים בתחומי הגיוס ברשת. הראשון היה כנס "אנשים ומחשבים" והשני כנס של חברת Tomigo במשרדי גוגל.

יש לי 2 תובנות שרציתי לחלוק בעקבות הכנסים הללו.

תובנה ראשונה – החברות בארץ עברו קפיצת דרך מדהימה בכל מה שקשור למודעות ולהבנת החשיבות במינוף המדיה החברתית לגיוס מועמדים מובילים. בעיקר כאשר אני מסתכל על המהפכה שחלה מההרצאה הראשונה שלנו על נושא זה בכנס משאבי אנוש ב- 2007.
כמעט בכל פגישה שלי עם מנהלי גיוס הם מתגאים, ובצדק רב, בגיוסים שלהם במדיה החברתית, בנוכחות בלינקדאין ובצמצום עלויות הגיוס.

תובנה שניה היא שאנחנו נמצאים רק בתחילת הדרך המרתקת ושעולם הגיוס ממשיך להשתנות ולהתפתח בכל מה שקשור לדרכים לאיתור וגיוס אקטיבי של מועמדים פאסיביים, באתגר שבחיבור המנהלים לתהליך (וזאת בעיני קפיצת הדרך בארגונים המצליחים ביותר)  ובכל מה שקשור לעולם הגיוס במובייל שנמצא בחיתוליו בישראל.

 

האם מסמך קורות החיים הולך להיעלם?

אחת השאלות שעלו בכנס של חברת טומיגו היתה האם בעידן המדיה החברתית מסמך קורות החיים עדיין יהיה חשוב?

והתשובה שלי היא "כן, אבל…"

אם המיקוד שלכם הוא בגיוס מועמדים פאסיביים (שמהווים 85% מהשוק ועובדים אצל המתחרים ) – קורות החיים כמעט ולא רלוונטיים לתחילת התהליך.
אם אתם מגייסים מועמדים אקטיביים בעיקר דרך מקורות הגיוס המסורתיים – אז קורות החיים הם הדרך היעילה ביותר לעשות זאת.

 

אני רוצה להציג 4 סיבות למה קורות החיים הופכים לפחות חשובים עבור מועמדים פאסיביים:

1. כי למועמדים פאסיביים אין קורות חיים מעודכנים.
בחודשים האחרונים ליוויתי מספר פרוייקטי סורסינג לאיתור מועמדים פאסיביים עבור פרופילים מאד מבוקשים. כחלק מהפרויקטים הללו פניתי למאות מועמדים פוטנציאליים שעברו סינון מקדים של המנהלים המגייסים. 
מיותר לציין שהמועמדים הללו מעולם לא שלחו קורות חיים ואינם מחפשים עבודה כלל! 
המידע שניתן לקבל בעזרת חיפוש בגוגל ולינקדאין נתן למנהלים את הבסיס לקבל החלטה שהם רוצים להתחיל עימם תהליך.

כ-25% מהאנשים הללו הסכימו לשמוע על הזדמנויות הקריירה בחברה המגייסת למרות שרובם ציינו שאינם מחפשים עבודה. אחת הסיבות למענה הגבוה הוא שלא ביקשתי מהם מסמך קורות החיים אלא רק את הטלפון שלהם והצעתי להם לקבל מדע על הזדמנות קריירה מעניינת עבורם.
מניסיוני, מועמדים פאסיביים לא מחזיקים קורות חיים מעודכנים ויותר מזה – הם חוששים שהמסמך עלול להגיע בטעות למקום הלא נכון. גם במקומות שכן נדרש מסמך כלשהו הם העדיפו להפנות אל פרופיל הלינקדאין המעודכן שלהם.
לכן במקרה הזה לקורות החיים הרשמיים אין כל חשיבות. יותר מזה – ההמלצה שלי היא לא לבקש קורות חיים ממועמד פאסיבי – זה רק ירתיע את רובם.

♦ למידע על סדנת לינקדאין הקרובה לחצו כאן 

2. כי כבר לא צריך קורות חיים כדי להגיש מועמדות
כבר כיום ישנם אתרים שמאפשרים למועמדים להגיש קורות חיים בעזרת כפתור Apply with Linkedin (דוגמא ניתן לראות כעמוד הבא בצד שמאל: http://www.888jobs.co.il/heb/Career/CareerID.aspx?id=1720)
בצורה כזאת גם מועמדים פאסיביים יותר יוכלו להגיש מועמדות ולבדוק את התאמתם מבלי להכין קורות חיים מעודכנים.

המגמה הזאת הולכת לתפוס תאוצה משמעותית עם כניסת הגיוס בטלפונים החכמים. בשל גודל המסך ובעיות ממשק, מאד קשה עד בלתי אפשרי לצרף קובץ קורות חיים או למלא שדות במכשיר הנייד. בשביל לתת לזה מענה, השיקה לינקדאין ממש החודש את האפשרות להגיש מועמדות עם הפרופיל ברשת דרך המכשיר הנייד.

3. קורות החיים הסטנדרטיים סטטיים מידי
גם אם מצאנו במאגר מועמד ששלח אלינו קורות חיים לפני כשנה או שנתיים, סביר להניח שחלו אצלו שינויים מאז. אנחנו לא נהייה בטוחים אם הוא עדיין באותו תפקיד או באותו ארגון ואם פרטי ההתקשרות שלו עדיין עדכניים. לעומת זאת קיימת סבירות גדולה בהרבה שפרופיל הלינקדאין שלו יהיה מעודכן עם המידע החדש.
יותר מזה – החידושים בלינקדאין ואפליקציות חדשות נוספות, מאפשרות למועמדים להציג לא רק את קורות החיים היבשים שלהם אלא תיק עבודות, תמונות מכנסים, מצגות מקצועיות שהכינו ואפילו סרטונים שלהם. מידע זה מאפשר לנו כמגייסים לקבל תמונה מלאה יותר על המועד הפוטנציאלי ואני רואה מנהלים שפותחים את לינקדאין אחרי שקיבלו שם או קורות חיים של מועמד מעניין.

4. מי צריך קורות חיים כשיש חברים?
הדרך הטובה ביותר למצוא עבודה היתה מאז ומתמיד בעזרת רשת הקשרים שבנינו לאורך השנים. אנשים שמכירים ומעריכים אותנו ישמחו להמליץ ולקשר אותנו ישירות למנהל הנכון בארגון ואולי בדרך גם לזכות במענק "חבר מביא חבר" נאה. וההמלצה לעיתים קרובות חזקה מהדרישה בקורות חיים רשמיים.
ישנם כיום תחומים בהם עובדים לא צריכים כלל לשלוח קורות חיים או לפתוח אתר דרושים. ברגע שהם חושבים לתור אחר הזדמנות הקריירה הבאה שלהם הם מעדכנים את רשת החברים הקרובה ואלה מייד דואגים לוודא שיזמינו אותם לראיון – גם ללא שליחת קורות חיים.
אני מעריך שהכניסה של הכלים האוטמטיים כמו טומיגו ו- ZAO יחד עם המשך חיבור המנהלים לתהליכי חבר מביא חבר ומסיבות לינקדאין רק ירחיבו את מקור הגיוס הזה ויפחיתו את הצורך בקורות חיים בשלב הראשון של תהליך הגיוס.

לסיכום –
קורות החיים לא ימותו בטווח הקרוב, וגם אותם מועמדים פאסיביים שהתחילו תהליך יתבקשו לשלוח קורות חיים פורמאליים בכדי שאפשר יהיה לתייקם במערכות הגיוס.
יחד עם זאת קורות החיים הפכו לפחות משמעותיים בתהליך הגיוס (בעיקר בגיוס מועמדים פאסיביים) והתחזית שלי שפלטפורמות כגון לינקדאין ואחרות יהוו אלטרנטיבה מצויינת כבר בעתיד הקרוב.

חושבים שאני טועה? שאני צודק? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא?

להצטרפות ל 4500 מקצועני גיוס ומשאבי אנוש שמקבלים את הדיוור המקצועי של HRD בנושאי גיוס עובדים לחצו כאן

למידע על סדנת לינקדאין הקרובה שלנו לחצו כאן

מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

עוד דברים שיכולים לעניין אותך

כבר הצטרפת לקהילת הפייסבוק שלנו?