העתיד כאן: איך טכנולוגיה מעצבת מחדש את עולמות הלמידה וההדרכה?

מאת: ויקי גרונר – מנחת סנדאות לגיוס ברשתות חברתיות, קאנבה, מידג'רני ו-chatGPT לעולמות ה-HR והגיוס.  

כשהטכנולוגיה ממשיכה להתקדם בקצב מהיר, אין זה מפתיע שהיא חוללה מהפכה בדרך שבה אנו לומדים ומתמקצעים. ממציאות מדומה לבינה מלאכותית, הטכנולוגיה שינתה את הדרך בה אנו רוכשים ומעבירים ידע, והפכה את ההדרכה והלמידה לנגישים ויעילים יותר.

מציאות מדומה בהדרכה ולמידה

מציאות מדומה (VR) לקחה את ההדרכה והלמידה לגבהים חדשים על ידי יצירת חוויות סוחפות שמעסיקות את הלומדים כפי שלא היה מעולם. עם VR, העובדים יכולים לחוות תרחישים וסימולציות מהחיים האמיתיים בסביבה בטוחה ומבוקרת, מה שמאפשר להם לעשות טעויות וללמוד מהן ללא כל השלכות בעולם האמיתי.

לדוגמה, בתוכנית הכשרה רפואית, ניתן להשתמש ב-VR כדי לדמות ניתוחים, מה שמאפשר לסטודנטים לתרגל ולשכלל את הטכניקות שלהם בחדר ניתוח וירטואלי. בתחומים אחרים, ניתן להשתמש ב-VR כדי ליצור מחדש מערכות מורכבות, כמו תחנת כוח או אסדת נפט, מה שמאפשר לעובדים להכיר את הציוד והנהלים לפני שהם נכנסים לסביבה האמיתית.

בינה מלאכותית באימון ולמידה

הבינה המלאכותית (AI) השפיעה משמעותית גם על עולם ההדרכה והלמידה. מערכות למידה המופעלות על ידי בינה מלאכותית יכולות להתאים אישית את חווית הלמידה על ידי התאמה לצרכים האישיים של כל תלמיד. הדבר הופך את הלמידה ליעילה ואפקטיבית יותר, שכן המודרכים מקבלים שיעורים המותאמים במיוחד ליכולותיהם וסגנונות הלמידה שלהם.

לדוגמה, בינה מלאכותית יכולה לנתח נתונים משיעורים קודמים כדי לקבוע את נקודות החוזק והחולשה של העובד, ולאחר מכן להשתמש במידע זה כדי ליצור תוכנית לימודים מותאמת אישית. זה יכול להיות שימושי במיוחד לעובדים שמתקשים בנושא מסוים, שכן המערכת המופעלת על ידי AI יכולה לספק משאבים נוספים ותמיכה כדי לעזור להם להצליח.

למידה אלקטרונית ולמידה מרחוק

הופעת האינטרנט וההתקדמות בטכנולוגיה הפכו את הלמידה האלקטרונית והלמידה מרחוק לנגישה ואפקטיבית יותר. באמצעות e-learning, העובדים יכולים לגשת לשיעורים, חידונים וחומרים אחרים מכל מקום עם חיבור לאינטרנט, מה שמאפשר להם ללמוד בקצב שלהם ובלוח הזמנים שלהם.

למידה מרחוק מאפשרת לעובדים להשתלב בקורסים המוצעים והכשרות ללא תלות במיקומן הגיאוגרפי. הדבר שימושי מאוד עבור ארגונים מבוזרים / ארגונים מרובי אתרים וכמובן חברות גלובאליות.

משוב

משוב הוא מרכיב חיוני בכל תהליך למידה ארגוני, שכן הוא מאפשר לאנשים לזהות תחומים לשיפור ולהניע צמיחה. הטכנולוגיה הקלה על ארגונים לאסוף ולנתח משובים, תוך מתן תובנות חשובות לגבי האפקטיביות של תוכניות ההדרכה שלהם.

 

לדוגמה, פלטפורמות למידה מתוקשבות יכולות להשתמש בבינה מלאכותית כדי לנתח נתונים ממבדקים ובחנים, ולספק משוב מפורט הן לתלמידים והן למדריכים. הדבר יכול לעזור למדריכים לזהות אזורים שבהם התלמידים שלהם מתקשים, ולאחר מכן לבצע התאמות בשיעורים שלהם כדי להבטיח שלכולם יש הבנה טובה יותר של החומר.

בנוסף, מציאות מדומה וכלי סימולציה יכולים לספק משוב בזמן אמת, המאפשר לאנשים לקבל משוב מיידי על הביצועים שלהם ולבצע התאמות בזמן אמת. סוג זה של משוב יכול להיות בעל ערך במיוחד בסביבות עם סיכון גבוה, כגון אימונים רפואיים או סימולציות צבאיות, שבהן תגובה מהירה ומדויקת היא קריטית.

 

למידה בהתאמה אישית

הטכנולוגיה מאפשרת להתאים אישית תוכניות הכשרה לעובדים בודדים על סמך ביצועיהם. הדבר נעשה על ידי שימוש בטכנולוגיית למידה אדפטיבית חכמה, שיכולה לזהות קשיים שעומדים בפני עובד ולהתאים את תוכנית ההכשרה בהתאם.

לדוגמה, אם עובד מתמודד עם קושי מסוים, הטכנולוגיה יכולה לספק משאבים וחומרים נוספים שיעזרו לו להתגבר על האתגר. בנוסף, הטכנולוגיה יכולה לעקוב אחר התקדמות העובד ולספק משוב מתמשך, מה שמאפשר שיפור מתמיד ומבטיח שההדרכה תישאר רלוונטית ומשפיעה.

סוג זה של טכנולוגיה לא רק עוזר לעובדים להשיג תוצאות טובות יותר, אלא הוא גם הופך את ההכשרה ליעילה וחסכונית יותר עבור ארגונים. עם טכנולוגיית למידה אדפטיבית חכמה, ארגונים יכולים להבטיח שהעובדים שלהם יקבלו את ההכשרה הנכונה בזמן הנכון, ולהפיק את המרב מההשקעה שלהם בפיתוח עובדים.

אין ספק שהטכנולוגיה יכולה לשפר מאוד מאוד את תהליך המשוב בלמידה ארגונית, ולהפוך אותו למדויק, יעיל ואפקטיבי יותר.

 

ואפילו עיצוב וכתיבה

אם בעבר עיצבנו חומרי הדרכה בpower point, הרי שהיום עומדים לרשותנו מגוון רחב של כלים החל מעיצוב מצגות בקאבה, פיצר שמעניק הרבה מעבר לעיצוב כמו למשל הקלטת דובר במהלך המצגת עם חלונית וידאו, דרך יצירת סרטונים בקאנבה וכלה בתיבול חומרי ההדרכה בתמונות מרהיבות של מידג'רני. רוצים לדעת יותר? מזמינים אתכם להירשם לסדנת קאנבה ומידג'רני ייעודית לעולמות ה-HR. ההרשמה מכאן>

*תמונה זו נוצרה במידג'רני תוך 10 שניות

בנוסף, כלי AI יכולים לחסוך זמן רב בכתיבת חומרי הדרכה וטקסטים. למשל, בעזרת chatGPT תוכלו ליצור כותרות מעניינות, טקסטים, שאלות למשובים, חומרים מקצועיים למצגות ועוד. אגב, הנרשמים לכנס HRTech יוכלו להצטרף לסדנת chatGPT שתתקיים בסוף היום ללא תוספת תשלום. לפרטים על הכנס>

לסיכום, הטכנולוגיה שינתה לחלוטין את עולם ההדרכה והלמידה. ממציאות מדומה ועד לבינה מלאכותית, למידה מתוקשבת ולמידה מרחוק, הטכנולוגיה הפכה את הלמידה לנגישה, יעילה ואפקטיבית יותר.

אם אתם רוצים  ללמוד עוד על תפקידה של הטכנולוגיה בהדרכה ובלמידה, אל תפספסו את כנס טכנולוגיות המידע הקרוב, בו תפגשו מומחים מהתחום שיחלקו את התובנות ואת הידע שלהם. הכנס יכלול מסלול ייעודי ללמידה ופיתוח ארגוני.
אז למה להישאר מאחור? הירשמו עכשיו והיו חלק מהשיח שמעצב את עתיד עולם העבודה!

אין ספק שאנחנו חיים בתקופה מרתקת, וזו ההזדמנות שלנו כנשות ואנשי משאבי אנוש, גיוס, למידה ופיתוח ארגוני להוביל חדשנות בארגון. כנס ה-HR Tech שיתקיים ב16.3.23 הוא הזדמנות מעולה להתעדכן בכל הטכנולוגיות החדשות, לשמוע הרצאות מקולגות שהובילו פרויקטים טכנולוגיים משמעותיים, לפגוש סטרטאפים טכנולוגיים לצד ארגונים גדולים.

למי הכנס מיועד? לנשות ואנשי משאבי אנוש, גיוס, סורסינג, למידה, פיתוח ארגוני, HRIS וכמובן גם לארגונים שמובילים טכנולוגיות בעולמות התוכן הללו.

זו תקופה מושלמת להשקיע בתשתיות הארגוניות, כדי להגיע ערוכים ויעילים לפיק הבא.

למידע על הכנס>

אגב,

יש לנו מגוון סדנאות שמשלבות כלים פרקטיים מעולמות ה-AI

לקבלת מידע על סדנה פנים ארגונית המותאמת לצורכי הארגון צרו קשר: info@hrd.co.il

מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

כבר הצטרפת לקהילת הפייסבוק שלנו?

עוד דברים שיכולים לעניין אותך