בינה מלאכותית בשירות ה-HR והגיוס – ממערכות גדולות לכלים פשוטים וחינמיים

ויקי גרונר – מנחת סדנאות AI FOR HR, סדנאות גיוס ברשתות חברתיות וכתיבה גיוסית שיווקית משולבות בבינה מלאכותית.

בעשורים האחרונים, טכנולוגיות בינה מלאכותית התפתחו בקצב מסחרר והחלו לחדור לתחומים רבים בחיינו. אחד התחומים שעוברים מהפכה נרחבת בזכות האינטגרציה של כלים מבוססי AI הוא ניהול משאבי אנוש. ממערכות גיוס אוטומטיות ועד אנליטיקה של ביצועים, טכנולוגיות מתקדמות מאפשרות למחלקות HR לבצע את עבודתן ביעילות ובדיוק רבים יותר.
בפוסט נקבל הצצה לתחומים המרכזיים בהם בא לידי ביטוי שילוב של כלי AI בניהול HR בארגונים. נתמקד באופן שבו תהליכי גיוס, הדרכה וניתוח ביצועים עוברים אוטומציה בזכות טכנולוגיות מתקדמות, ונבחן כיצד הדבר משפיע על עתידו של תחום משאבי האנוש.

שימושי AI בגיוס עובדים

תהליכי הגיוס המסורתיים כרוכים בעבודה רבה ידנית של מיון קורות חיים, ראיונות והערכת מועמדים. טכנולוגיות AI מאפשרות להפוך תהליכים אלו לאוטומטיים ויעילים בהרבה:

מיון קורות חיים – אלגוריתמים מתקדמים מסוגלים לסרוק ולנתח אלפי קורות חיים בזמן קצר, לאתר מועמדים העונים על קריטריונים נדרשים.

ראיונות אוטומטיים – בוטים חכמים יכולים לנהל שיחות ראשוניות עם מועמדים ולהעריך את התאמתם לתפקיד. הדבר יכול להשפיע הן על חווית המועמד (שמקבל מענה הרבה יותר מהיר) והן על היכולת של צוותי הגיוס להגיע למועמדים המתאימים ביותר בזמן הקצר ביותר.

איתור מועמדים – כלים מתקדמים מסוגלים לאתר מועמדים פוטנציאליים מתאימים הן מתוך מערכות הגיוס והן מהרשתות. לחלק מהכלים יש יכולת לנבא הצלחה על סמך פרופילים של עובדים שכבר התקבלו לעבודה.
אחת המיומנויות הכי חשובות בתחום הסורסינג היא לבנות שאילתות לחיפושים. היום AI יודע לבנות את החיפוש על פי פרופיל העיסוק. כלומר, AI יכול לחסוך לנו את העבודה הטכנית ולאפשר לנו ליזום, להיות יצירתיים, להתעסק באסטרטגיה ואפילו להתפנות כדי להעניק יותר יחס אישי למועמדים (שזה סופר קריטי בעידן שהוא כל כך טכנולוגי).

אבחון מועמדים – באמצעות ניתוח התנהגות ושפת גוף בראיונות וידאו, ניתן לקבל תובנות על אישיות וכישורים רכים.

שילוב של כלים אלו מאפשר למחלקות HR לייעל משמעותית את תהליכי הגיוס ולמצוא מועמדים איכותיים בצורה טובה ומהירה יותר.

אבל מה לגבי ארגונים שלא מעוניינים להטמיע כרגע מערכות חדשות? איך הם יכולים לשלב AI בפעילות הגיוס?

מאז השקת ChatGPT ואחריו כלים כמו קלוד, בינג, בארד – חוקי המשחק השתנו. היום AI זמין ונגיש לכולם:

  • בעזרת כלי AI שיוצרים טקסט מטקסט ניתן לבצע מגוון משימות בתחום הגיוס: כתיבת נוסחי משרות, אפיוני עיסוק, בניית תוכניות גיוס וסורסינג, כתיבת שאלות התנהגותיות לראיונות, כתיבת מטלות מקצועיות למועמדים, יצירת חיפושים בוליאניים וכמובן XRAY, המלצות לגבי מדדים, בניית תוכניות עבודה, בניית תוכנית חבר מביא חבר ועוד.
  • בעזרת כלי AI שיוצרים תמונות מטקסט אפשר לשדרג את נראות הפרסומים ברשתות, את פרסומי המשרות וגם את הפוסטים של מיתוג המעסיק
  • בעזרת כלי AI לוידאו אפשר לתת בוסט לפרסומי המשרות ולמיתוג המעסיק. ישנם כלים שיוצרים וידאו יש מאין, ישנם כלים שמוסיפים כתוביות אוטומטיות לסרטונים ועוד.
  • בעזרת כלי AI שמסכמים פגישות אפשר לחסוך הרבה זמן ולקבל תוצרים מעולים
  • בעזרת כלי AI שמכינים מצגות אפשר לקבל בסיס התחלתי טוב למצגת ולאחר מכן לדייק אותו
  • וכמובן – השמים הם הגבול, יש עוד מגוון כלים עם מגוון יכולות שחשוב להכיר ולהטמיע.

שימושי AI בניהול משאבי אנוש, למידה ופיתוח ארגוני

מערכות AI יכולות לסייע למנהלי משאבי אנוש במגוון רחב של משימות, החל מאיתור וגיוס עובדים, דרך הערכת ביצועים ועד חיזוי ומניעת עזיבת עובדים. כלים אלו מאפשרים אוטומציה של תהליכים וקבלת החלטות מבוססת נתונים, מה שתורם ליעילות ודיוק רבים יותר.

מספר דוגמאות לשימושי מפתח של AI בניהול משאבי אנוש:

חיזוי תחלופת עובדים – אלגוריתמים מתקדמים יכולים לנתח נתונים היסטוריים ומגמות עכשוויות על מנת לחזות עזיבת עובדים ולאפשר תכנון היערכות מראש.

ניתוח פרודוקטיביות עובדים – כלי BI מאפשרים לאסוף ולנתח נתוני ביצועי עובדים ולזהות תחומים לשיפור.

אופטימיזציה של לוחות זמנים – אלגוריתמים יכולים לבצע תכנון אוטומטי של לוחות זמנים ומשמרות בהתאם לצרכים ולהעדפות.

הדרכה מותאמת אישית – פלטפורמות למידה מקוונות המסוגלות להתאים תכנים לצרכי הלומד.

חווית עובד מבוססת AI – ניתן לתת מענה לחלק מפניות העובדים בעזרת צ'ט בוטים – למשל שאלות לגבי שכר והטבות, הזמנת הטבות, רישום לאירועים, שאלות בנוגע לתנאי עבודה ועוד.

נראה כי בעתיד ישתלבו עוד כלים רבים מבוססי AI בניהול משאבי אנוש, מה שיאפשר אוטומציה נרחבת יותר של תהליכים בארגונים גדולים. יחד עם זאת, תפקידם של מנהלי משאבי אנוש אנושיים יישאר קריטי בהובלת האסטרטגיה ופיתוח הארגון.

אבל מה לגבי ארגונים שלא מעוניינים להטמיע כרגע מערכות חדשות? איך הם יכולים לשלב AI בפעילויות הHR?

מאז השקת ChatGPT ואחריו כלים כמו קלוד, בינג, בארד – חוקי המשחק השתנו. היום AI זמין ונגיש לכולם:

  • בעזרת כלי AI שיוצרים טקסט מטקסט ניתן לבצע מגוון משימות בעולמות הHR: בניית תוכנית עבודה משאבי אנוש/מיתוג מעסיק/ רווחה וחווית עובד, בניית תוכניות לטיפול בסוגיות קריטיות כמו הגדלת מחוברות ארגונית, בניית תוכנית הדרכה והכשרה, בניית תקשורים ארגוניים ועוד.
  • בעזרת כלי AI שיוצרים תמונות מטקסט אפשר לשדרג את נראות התקשורים הארגוניים והמצגות.
  • בעזרת כלי AI לוידאו אפשר לתת בוסט לתקשורים הארגוניים/אפליקציה ארגונית. ישנם כלים שיוצרים וידאו יש מאין, ישנם כלים שמוסיפים כתוביות אוטומטיות לסרטונים ועוד.
  • בעזרת כלי AI שמסכמים פגישות אפשר לחסוך הרבה זמן ולקבל תוצרים מעולים
  • בעזרת כלי AI שמכינים מצגות אפשר לקבל בסיס התחלתי טוב למצגת ולאחר מכן לדייק אותו
  • וכמובן – השמים הם הגבול, יש עוד מגוון כלים עם מגוון יכולות שחשוב להכיר ולהטמיע.

כמובן, זה רק על קצה המזלג. ישנם עוד מגוון רחב של שימושי AI למגוון צרכים ארגוניים. ישנם כלי AI שיודעים לבצע אנליזה לנתונים, ליצור לוגואים (למשל אם רוצים לוגו לפעילות ארגונית), לבנות קריאטיב ועוד הרשימה ארוכה.

עם זאת, יש להכיר את "צידו האפל" של ה-AI. להכיר גם את הסיכונים והמגבלות ולדעת לעבוד איתו נכון. מהסיבה הזו בדיוק אנחנו שמים דגש רב בסדנאות שלנו על פרקטיקות לבניית פרומטים (פקודות) אפקטיביים לכלי ה-AI השונים. ככל שהבקשה שלנו תהיה יותר מפורטת, מדוייקת וחכמה – כך התוצרים יהיו איכותיים יותר. כמובן, חשוב מאוד לשים לב לאבטחת מידע ולהיזהר מזליגת מידע רגיש אל מחוץ לארגון.

למידע על סדנאות AI FOR HR:
סדנאות AI לגיוס, סורסינג ומיתוג מעסיק> (הסדנה הקרובה ב-20.9.23. ניתן להזמין גם כסדנה פנים ארגונית במייל: info@hrd.co.il)

סדנאות AI למשאבי אנוש, רווחה, למידה ופיתוח ארגוני>

למידע על סדנאות AI למנהלים ועובדים צרו קשר במייל info@hrd.co.il

הישארו מעודכנים:

ב-10/9/23 יתקיים וובינר מידג'רני ללא עלות בהנחיית ישראל רוזן וויקי גרונר.להרשמה חינם>>

 

הצטרפו אלינו לכנס מיתוג מעסיק שיתקיים ב28.11.23 בלאגו אירועים. ובגלל שיש לנו מלא תוכן איכותי להעניק לכם – הסדנאות של הכנס יתקיימו השנה ביום נוסף (30.11) אונליין בזום. כך תוכלו להנות מהרבה יותר תוכן פרקטי ומרתק בצורה שתאפשר לכם להפיק את המרב מהכנס>>

בנוסף, זו השנה השלישית שבה אנחנו מעניקים את פרסי מיתוג מעסיק. אם עשיתם פרויקט מעניין – מוזמנים להגיש מועמדות (טופס קצר וקולע)>>

ואם גם אתם רוצים להתמקצע בעולמות הAI – הצטרפו לסדנאות ה-AI FOR HR שלנו>>

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

כבר הצטרפת לקהילת הפייסבוק שלנו?

עוד דברים שיכולים לעניין אותך