15 סיבות מדוע גיוס זה מקצוע מרתק
אחד הדברים הבולטים שאני רואה בשנים האחרונות בשיחות עם אנשי ומנהלי גיוס הוא הגאווה מהתפקיד ומהחיבור הרגשי למקצוע בתחום שבעיני רבים נתפס כקרש קפיצה הכרחי לתפקיד של משאבי אנוש בארגון.
אז לכל המגייסיים והמגייסות (או לכאלה שחושב/יםות להיכנס לתחום) – אני רוצה להביא חלק ממאמר של דר' ג'ון סאליבן (עם עדכונים שלי) שתיאר את הסיבות למה העבודה הזאת היא אחת המרתקות ביותר שיש – ולמה אנשי הגיוס צריכים להרגיש גאווה במה שהן עושות:
* המאמר נכתב בלשון נקבה – אבל רלוונטי כמובן גם עבור הגברים שבמקצוע
- כי בפועל את משנה את החיים של אנשים – מלבד חתונה או קניית בית, רק למעט דברים בחיים יש השפעה גדולה יותר מהתחלת עבודה נפלאה חדשה. זאת הסיבה שמגייסות טובות אוהבות את העבודה שלהן ונהנות מההזדמנות להשפיע על החיים של אנשים אחרים.
למרות שלא ניתן לגייס כל אחד, עדיין למגייסות יש את היכולת להשפיע על על המועמדים למצוא הזדמנות מתאימה על ידי מתן עצה או הכוונה כיצד יוכלו להשתפר בתהליך הבא שלהם.
וכמו שאמרה לי אחת המגייסות: " אני מרגישה כמו אראלה ממפעל הפיס – רק שבמקום להציע זכיה בסכום כסף, אני מציעה להם הזדמנות קריירה חדשה אצלנו בארגון". ומי לא רוצה להיות אראלה?
- לגיוס יש את ההשפעה הגדולה ביותר על הצלחת הארגון – מחקר מקיף של חברת הייעוץ Boston Consulting Group הראה שלפונקציית הגיוס יש את ההשפעה המשמעותית ביותר על הצמיחה בהכנסות וברווחי החברה בהשוואה לכל פונקציה אחרת ב HR!
נתון זה מצטרף לאתגר הגדול ביותר של המנהלים כיום – שהוא איתור וגיוס העובדים הטובים ביותר.
ולצוות הגיוס יש את המפתח להביא את האנשים האלה לארגון. את האנשים שיעשו את השינוי וישפיעו על השורה התחתונה ועל הצלחת הארגון.
- כי את הפנים של הארגון – על פי רוב אשת הגיוס היא הקשר הראשון של המועמד לארגון (ובחלק מהחברות גם הקשר היחיד). זאת ההזדמנות שלך לייצג את החברה בכבוד, לטפח את מיתוג המעסיק שלה ולהתייחס למועמדים כלקוחות החברה.
זה נכון לא רק בעבודה ישירה מול המועמדים. זה נכון גם בפעילות של נשות הגיוס ברשתות חברתיות כאשר הן מקדמות את מיתוג החברה, בנוכחות המקצועית, בפרסום וקידום המשרות ועוד.
- העובדים והמנהלים יהיו אסירי תודה – ככל שתגייסי יותר מועמדים, הם יהפכו לעובדים אסירי תודה על העבודה עימם ותזכי גם בתודתם של המנהלים המגייסים אשר עזרתם להם לגייס עובדים לצוות שלהם ולאפשר להם לעמוד ביעדים ולהוריד את העומס מעל העובדים האחרים בקבוצה.
- אם יש לך את היוזמה את יכולה להוביל תוכניות גיוס חדשות – עולם הגיוס משתנה בהתמדה ולך יש את ההזדמנות להיות חלק ממנו ולהטמיע את התהליכים החדשים הללו בארגון שלך, לבחון ולבחור מקורות גיוס חדשים ולבנות תוכניות עבודה להטמעת תהליכים חדשים לשיפור.
- כי התחרות מרגשת – אם את אדם תחרותי, תגלי שהתחרות מול המתחרים על מועמד עשויה להיות מרגשת ומלווה בתחושת ניצחון עם כל גיוס כזה.
ואם את נהנית מחקירת הרשת – תגלי שאין כמו הסיפוק בלמצוא מועמדים חדשים שאף אחד אחר עדיין לא הגיע אליהם.
- כי אפשר לדעת באופן כמעט מידי אם ניצחת – בניגוד לתפקידים ומטלות אחרות, לגיוס לתפקיד מסוים יש נקודת התחלה ברורה ונקודת סיום ברורה. ואחרי שהמועמד הסופי מקבל הצעת עבודה, מאד ברור אם העבודה שלך הוכתרה בהצלחה וניצחת את התחרות.
- הזדמנות להיפגש עם אנשים מרתקים – אם את אוהבת לפגוש ולהכיר אנשים מעניינים, אז הגעת למקום הנכון. בעבודה כמגייסת תפגשי מאות אנשים מעניינים ותהייה לך ההזדמנות לשוחח ולהכיר אותם לעומק, לשמוע על התפקידים שלהם בחברות האחרות ולהבין מה מניע אותם.
- הזדמנות לאינטראקציה עם המנהלים בארגון – תפקיד הגיוס הינו תפקיד מרכזי בארגון שמחייב עבודה ישירה עם המנהלים המגייסים ועם הנהלת החברה. וכמובן שבצורה זאת הם גם יחשפו לעבודה האיכותית שאת עושה.
- כולם רוצים להיות חברים שלך – מכיוון שאנשים מחליפים עבודה כל כמה שנים, רוב האנשים מבינים את הערך בלהיות ברשת הקשרים של אנשי הגיוס. בשל כך, תקבלי הזמנות רבות להצטרפות אל רשת הלינקדאין שלהם וחברים יפנו אלייך חברים שלהם לעיצה טובה.
- חיים בסביבה דינאמית שמשתנה ללא הפסקה – עולם הגיוס משתנה בקצב המהיר ביותר אי פעם. וזאת ההזדמנות הטובה ביותר לקחת חלק בסביבה בדינאמית הזאת.
אבל לא רק עולם הגיוס משתנה – אלא גם התפקידים שתצטרכי לאייש וללמוד.
- שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים שמשתנים כל הזמן – אם את נהנית ללמוד דברים חדשים כל הזמן תגלי שהגיוס הוא כנראה התחום שמשתנה הכי מהר בעולם ה HR.
בשל קצב השינוי המהיר אנו רואים איך כל הזמן מפותחים כלים חדשים שמטרתם לעזור לנו לאתר, למשוך ולגייס את המועמדים הטובים ביותר. ובכדי ללמוד את הכלים הללו לא צריך לחזור לספסלי האוניברסיטה אלא ללמוד אותם בהדרכות קצרות או מחברות שכבר משתמשות בכלים האלו.
- יכולת להתקדם לתפקידי ניהול גיוס בארגונים שונים – היופי בגיוס הוא שאם את טובה, את יכולה להתקדם בצורה מהירה יחסית לתפקידי ניהול גיוס בארגון שלך או בארגונים אחרים ובתעשיות שונות לגמרי. ואני יכול לספר מניסיון שבכל ארגון ובכל תעשיה ישנם אתגרים שונים לגמרי, מה שהופך כל מעבר כזה למרתק.
- לא חייבים להתקדם למעלה, אפשר גם הצידה – היום, בניגוד לעבר, מתחילים להתפתח התמחויות בתחום הגיוס וכבר נוצרים תפקידים כמו מומחי סורסינג, מגייסים ועוד. בארגונים גדולים יותר ישנם אפילו תפקידים של אחראים על ניהול קשרי אקדמיה, גיוס וניהול השונות הארגונית ועוד. השינויים הללו הם חלק מהתמקצעות עולם הגיוס וההבנה שכל חלק כזה דורש התמחות ולמידה.
- זאת נקודת כניסה מצויינת לארגון – כאשר בוחנים את צרכי הארגונים השונים (ולא משנה אם זה סטארט-אפים קטנים, חברות בנוניות או חברות ענק מכל מגזר) – הגיוס מהווה את הצורך הבסיסי והאקוטי ביותר של הארגון. לכן לכל מי שרוצה להיכנס לחברה (גם אם זה בכדי לעבור אחר כך לתפקיד HR) אין ספק שלהיות מגייסת מצויינת היא נקודת הכניסה הטובה והטבעית ביותר.
ויחד עם זאת – אני חייב לציין בגאווה שאני וראה יותר ויותר מגייסות שמבינות שגיוס הוא עולם ומלואו ומחליטות להתפתח בארגון דווקא בתוך עולם ה Talent Acquisition.
אני יודע שעבודה בתחום הגיוס, בטח בתקופה הזאת, היא הכי אינטנסיבית וסיזיפית שיש, עם יעדים מאד אגרסיביים ובלוחות זמנים קצרים – אבל בעיני זאת התקופה המרתקת ביותר להיות בתחום הזה והיה לי חשוב להביא גם את היתרונות שלעיתים אנו נוטים להתעלם מהם.
אני פוגש היום יותר ויותר מגייסות שאומרות בפה מלא שהן גאות במה שהן עושות, ושהן מרגישות שהן כל הזמן לומדות ומתפתחות ושמצטרפות להדרכות, כנסים ומפגשי למידה עם נשות מקצוע אחרות בכדי לקבל ובכדי לחלוק ידע.
אז ההזמנה שלי היא להעביר את הכתבה הזאת לכל אנשי הגיוס שאתן מכירות ובעיקר להיות גאות במה שאתן עושות!
מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:
כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?
קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות