מהם 3 מקורות הגיוס העיקריים בישראל?
בשנים האחרונות ביצענו מספר מחקרים שנתיים בנושא התפלגות מקורות הגיוס – כאשר ה-2 האחרונים בוצעו יחד עם חברת הייעוץ למשאבי אנוש AKT.
במחקרים ב-3 השנים האחרונות השתתפו מאות מהארגונים המובילים בישראל שגייסו עשרות אלפי עובדים וקיבלו מיליוני קורות חיים בתקופה זאת.
בכנס הגיוס ב4.2 שיערך בשיתוך עם חברת HRus נציג ניתוח מעמיק של התוצאות (כולל אפקטיביות מקורות גיוס, פרקטיקות גיוס מקובלות, מגמות בתחום חיפוש העבודה ובתחום הגיוס ברשת).
>>> למידע והרשמה לכנס הגיוס יש ללחוץ כאן <<<
אבל עוד לפני הכנס אני רוצה לחלוק את 3 מקורות הגיוס העיקריים בישראל בשנים האחרונות – שיחדיו מהוות כ-80% מסך מקורות הגיוס (דרך אגב – חשוב מאד להבדיל בין מקורות גיוס עיקריים לבין מקורות הגיוס האפקטיביים ביותר ביחס של תועלת מול עלות – ונדבר על זה יותר בכנס)
נקודה מעניינת שעלתה בניתוחים של 2 הסקרים האחרונים שבוצעו יחד עם AKT הראתה ש-25% הארגונים המובילים בנושא הגיוס מסתמכים יותר על מקורות עצמאיים כגון חבר מביא חבר, עמודי הקריירה באתר החברה ומודעות דרושים.
היכולת למצות טוב יותר ערוצים אילו הינה תוצאה של השקעה מתמשכת בבניית מותג מעסיק טוב יותר, מיצוב הגיוס בארגון כגורם משמעותי ובעל ערך ומערכת יחסים מתמשכת עם קהלי יעד רלוונטיים בשוק התעסוקה.
ניתן ללחוץ על התמונה להגדלה
מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:
כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?
קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות