8 סיבות מדוע גיוס עובדים איטי גורם נזק לארגון

גיוס עובדים סורסינגלאחרונה ניהלנו פרוייקט סורסינג (Sourcing) לאחד מלקוחותינו במהלכו פנינו לכ-100 מועמדים פאסיביים למשרה טכנולוגית מאתגרת וייחודית.  

כשליש מהמועמדים חזרו אלינו וחלקם התלהבו וציינו שישמחו לשמוע עוד על המשרה. אבל אחרי שהחלו את תהליך הראיונות חלקם הגדול הסירו מועמדות – לא בגלל שהתפקיד והתגמול לא קסמו להם – אלא בגלל שתהליך עצמו היה ארוך ומיגע.

אז אם היה למישהו ספק כלשהו – המקרה הזה הוכיח שתהליך גיוס איטי מידי פשוט פוגע בארגון.

ד"ר ג'ון סאליבן, אחד ממומחי הגיוס המובילים בעולם, כתב בצורה מרתקת על הסיבות שתהליך סינון ומיון איטיים פוגעים וגורמים נזק ליעדי הגיוס והארגון.

להערכתו ארגונים מפסידים כל שנה עשרות מיליוני דולרים בשל גיוס איטי – וההמלצה שלו היא לא רק למדוד את "הזמן לגיוס" (time-to-fill  או time-to-hire) אלא גם להבין ולהסביר למנהלים את המשמעות הכספית בגיוס איטי.

אז מה הן הסיבות העיקריות לכך שסינון איטי פוגע בתהליך גיוס העובדים וגורם נזק לארגון לפי ד"ר סאליבן? (ניתן לקרוא את המאמר המלא יותר באנגלית כאן)

  1. אתם תפסידו למתחרים את המועמדים המבוקשים ביותר – כאשר מועמדים מבוקשים מתחילים לחפש הזדמנות קריירה חדשה, הם בדרך כלל מוצפים בהצעות, מה שאומר שלעתים קרובות הם יהיו בשוק העבודה רק ימים ספורים. 
    אם התהליך שלכם ארוך מידי, המועמדים יכולים לקבל הצעת עבודה מחברה אחרת בעוד התהליך אצלכם נמצא בעיצומו. בדרך כלל והם יהיו מחוייבים לקבל החלטה מהירה בנוגע להצעה שקיבלו ולא יוכלו לחכות להצעה נגדית שלכם.
    על פי מחקר שערך ד"ר סאליבן עלה שמועמדים מובילים נמצאו בתהליך חיפוש עבודה כ- 10 ימים בלבד לפני שסגרו במקום עבודה חדש.
    fbr
     
  2.  >>>>> למידע על סדנת הסורסינג המתקדמת ביותר בארץ יש ללחוץ כאן  <<<<<
    >>>>> למידע על סדנת הלינקדאין הקרובה יש ללחוץ כאן  <<<<<
    >>>>> להצטרפות לקהילת הסורסינג של ישראל בפייסבוק  יש ללחוץ כאן  <<<<<

    fbr
    כ
  3. תהליך גיוס איטי אינו משפר את איכות הגיוס – אתם עלולים לחשוב בטעות שתהליך גיוס ארוך יותר יביא לגיוסים איכותיים ולו רק בשל העובדה שניתן לכם זמן רב יותר לאסוף מידע על המועמד לפני קבלת ההחלטה.
    למרבה הצער לתהליך גיוס איטי יש את ההשפעה ההפוכה. הסיבה העיקרית לכך נובעת ממה שכתבנו בגורם מספר 1 – רוב המועמדים המובילים כבר נחטפו ונותר לכם לבחור את המועמד המתאים ביותר מתוך קבוצת מועמדים איכותית פחות.
    f
  4. איבוד הכנסות בשל משרות פתוחות במשך זמן ארוך מידי –  המשמעות של תהליך סינון איטי היא שתפקידים מסויימים יכולים להישאר פתוחים במשך מספר חודשים. בעוד מספר מנהלים עלולים לחשוב בטעות שזה דווקא חוסך כסף לארגון (באי-תשלום המשכורות), הרי שמנהלים חכמים יודעים לחשב את הנזק שנגרם עקב חוסר איוש המשרה. המשמעות היא זמני פיתוח ארוכים יותר, אי עמידה ביעדי היציאה לשוק עם מוצר חדש, וחוסר יכולת להתחייב לפרוייקטים חדשים שנדרשים על ידי הלקוח.
    f
  5. התדמית שלכם כמקבלי החלטות איטיים תגרום לכם לאיבוד מועמדים מובילים – לא מעט מועמדים מובילים עשויים להירתע מתהליך הגיוס האיטי ולוותר מראש על הגשת מועמדותם לארגון. כמו כן במצב כזה – הם עשויים להסיק שתהליך קבלת החלטות איטי בזמן הגיוס מאפיין את כלל תהליכי קבלת ההחלטות אצלכם בארגון, מה שישפיע על רמת המוטיבציה שלהם להצטרף לארגון שזאת תרבות העבודה שלו.
    f
  6. תהליך סינון איטי יפגע במיתוג המעסיק שלכם ובחוויית המועמד – בעידן המדיה החברתית בה הכל חשוף, תהליך גיוס איטי עשוי להשפיע גם השיח של המועמדים עליכם ולעלות בחיפושים של מועמדים פוטנציאליים.
    f
  7. גיוס איטי מפחית באופן דרמטי את ההתלהבות של צוות הגיוס והמנהלים המגייסים –  אנשים רבים בעולם הגיוס מתלוננים על רמת המעורבות הלא מספקת של המנהלים המגייסים.  עם זאת חשוב להבין שאחת הסיבות העיקריות לתסכול של המנהלים הוא תהליך גיוס איטי שגורם לכך שהשקעת הזמן שלהם "מתוגמלת" בגיוס רק אחרי חודשים רבים. בשל כך, קיצור תהליך הגיוס יכול להשפיע על רמת המוטיבציה הן של המנהלים והן של המגייסים עצמם שלא אוהבים את הבירוקרטיה שמלווה לרוב תהליכים ארוכים מידי.
    f
  8. תהליך גיוס איטי משפיע על שביעות הרצון של הלקוחות ושל העובדים בארגון – מובילי גיוס חייבים להבין שישנם גורמים רבים שיסבלו במידה ומשרה פנויה לתקופה ארוכה מידי. 
    לקוחות יבחינו שמשרות שפתוחות זמן רב מידי בתפקידי שירות גורמים לשירות איטי יותר או לשירות מקצועי פחות. גם העובדים יפגעו מתהליכי גיוס הארוכים מידי כי הם יתבקשו למלא תפקיד כפול או לעבוד שעות נוספות, מה שישפיע לרעה על המורל ושלהם ועל היכולת לשמר אותם לאורך זמן. 
    f
  9. תהליכי גיוס איטיים יכולים לייקר באופן משמעותי את עלויות הגיוס ה"נסתרות" – אם תהליך הגיוס הארוך נובע ממספר מוגזם של ראיונות (יותר מארבעה), אזי עלות הגיוס תעלה עקב השקעת הזמן הנוספת מצד מנהלים, אנשי גיוס ועובדים. 
    עלויות נוספות אלה הן לעתים קרובות "עלויות נסתרות", מכיוון שהן לא נכללות בחישוב הסטנדרטי של עלות הגיוס.

לסיכום
לדברי ד"ר סאליבן, אם עדיין לא הבנתם את ההשפעה של גיוס איטי, אולי אנלוגיה של נשף סיום התיכון תעזור. 
לקראת נשף הסיום מקובל שהתלמידים מזמינים את בנות הזוג המיועדות בתוך שבוע עד שבועיים מיום ההכרזה על תאריך הנשף.
אבל מה אם תלמיד מסויים היה מחליט לחכות 47 ימים כדי להזמין את המיועדת (הזמן הממוצע שלוקח לחברה לקבל החלטה על גיוס)? מה ההסתברות ששלוש המיועדות הראשיות שלך עדיין זמינות להצעה אחרי תקופת זמן ארוכה כזאת?

גיוס דומה מאד להזמנת בת זוג לנשף. אם תמתינו 47 ימים כדי לקבל החלטה, תצטרכו כנראה להסתפק במה שנותר.

 >>>>> למידע על סדנת הסורסינג המתקדמת ביותר בארץ יש ללחוץ כאן  <<<<<
>>>>> למידע על סדנת הלינקדאין הקרובה יש ללחוץ כאן  <<<<<
>>>>> להצטרפות לקהילת הסורסינג של ישראל בפייסבוק  יש ללחוץ כאן  <<<<<

מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

עוד דברים שיכולים לעניין אותך

כבר הצטרפת לקהילת הפייסבוק שלנו?